Kıbrıs açıklarında mülteci teknesi battı: 19 kişi öldü

KKTC açıklarında içinde 160 kişinin bulunduğu mülteci teknesi battı. Sahil güvenlik 19 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı. Kazadan kurtulan 103 kişi ve cenazeler, Mersin'e getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Karpaz Yarımadası açıklarında, 160 Suriyeli mültecinin bulunduğu tekne battı. Olayda, 19 kişi yaşamını yitirdi. Aralarında yaralıların da bulunduğu 103 kişi ile cenazeler sahil güvenlik feribotları tarafından Mersin'in Taşucu Limanı'na getirildi.

Karpaz Yarımadası Yeni Erenköy kasabası sahiline 16 mil uzaklıkta, içinde Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyeli mültecilerin bulunduğu tekne, sabah saatlerinde battı. Tekne battığı ihbarına alan Türkiye ve KKTC sahil güvenlik ekipleri kurtarma çalışmaları için harekete geçti. Bölgedeki ticari gemiler de arama-kurtarma çalışmalarına katıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hâlihazırda toplam 103 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış, 19 düzensiz göçmenin ise cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayati tehlikesi olan 1 düzensiz göçmen Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı helikopteri ile Girne’ye intikal ettirilmiştir. Kayıp olduğu değerlendirilen 25 kişi için arama kurtarma faaliyetine halen devam edilmektedir" denildi.

KURTARILANLAR VE CENAZELER MERSİN'E GETİRİLDİ

Batan gemideki Suriyeli mültecilerden sağ kurtarılan ve aralarında yaralılarında bulunduğu 103 kişi ile yaşamını yitiren 19 kişinin cenazesi sahil güvenlik feribotları tarafından Mersin'in Taşucu Limanı'na getirildi.

Kurtarılanlar burada AFAD, Kızılay ekipleri tarafından karşılandı. Sağlık kontrolünden geçirilen mültecilerden durumu ciddi olanlar hastaneye sevk edildi.

Bu arada Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 6 cumhuriyet savcısı da limanda hazır bulundu. (DHA)