Kılıçdaroğlu, ODTÜ'lülerin tutuklanmasına neden olan karikatürü paylaştı

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın karikatürünü paylaştı: 'Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin!'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin meclis grup toplantısındaki konuşmasında söylediği gibi 4 ODTÜ öğrencisinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen karikatürü kendi Twitter hesabından paylaştı.

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suratının çeşitli hayvanların kafasına resmedildiği karikatürle birlikte "Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin" ifadelerini kullandı.

Penguen dergisinin kapağında yer alan 'Tayyipler Alemi' karikatürü bulunan pankartı mezuniyet töreninde taşıdıkları gerekçesiyle ODTÜ'lü 4 öğrenci tutuklanmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında, öğrencilerin tutuklanmalarına tepki göstermiş ve "ODTÜ'de öğrenci olmak başlı başına ayrıcalıktır. Taşıdıkları pankartların hiçbirisinde şiddet ya da hakaret yoktur; ODTÜ'lü zekası vardır. Onun farkına varmak için de zeki olmak gerekir. Sen zeki değilsen, anlamıyorsan ben ne diyeyim sana!" demişti. Söz konusu karikatürü de Twitter'dan paylaşacağını açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan karikatürünü yayımlayacağımKılıçdaroğlu: Erdoğan karikatürünü yayımlayacağım