15 Temmuz'un yeni ses kaydı: Komutanım süpersiniz Ankara'da faaliyet başladı

Eski Kara Havacılık Kurmay Başkanı Yarbay Mehmet Şahin ve eski İzmir 3'üncü Kara Havacılık Alay Komutanı Albay Murat Dağlı'nın, darbe girişimindeki görüşme kaydı, dava dosyasına girdi. Şahin, "Komutanım süpersiniz Ankara'da faaliyet başladı" ifadelerini kullanırken; Dağlı, "Hadi maşallah hadi maşallah" şeklinde konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, eski Kara Havacılık Kurmay Başkanı Yarbay Mehmet Şahin ve eski İzmir 3'üncü Kara Havacılık Alay Komutanı Albay Murat Dağlı'nın telefon görüşmesi, ortaya çıktı. Ses kayıtlarına göre Şahin, "Komutanım süpersiniz Ankara'da faaliyet başladı" derken; Dağlı, "İnşallah bize de bir rol düşerse çok mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, darbe girişiminde sırasında Kara Havacılık Kurmay Başkanı olan Yarbay Mehmet Şahin ve dönemin İzmir 3'üncü Kara Havacılık Alay Komutanı Albay Murat Dağlı'nın 15 Temmuz 2016 gecesindeki telefon görüşmesinin ses kaydı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi binalarını vuran helikopter pilotlarının da yargılandığı 151 sanıklı Kara Havacılık Komutanlığı davası dosyasına girdi.

'PLANLANDIĞI GİBİ DEVAM EDİYOR, JETLER KALKTI'

Eski Kara Havacılık Kurmay Başkanı Yarbay Mehmet Şahin, iddianamelere göre, "darbe girişimi sırasında hava harekatını sevk ve idare eden" kişiydi. Yurtta Sulh Konseyi üyesi olmakla suçlanan Şahin, Kara Havacılık Merkezi'ndeyken dahili telefondan dönemin İzmir 3'üncü Kara Havacılık Komutanı Albay Murat Dağlı'yı aradı.

Dağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenleyen askerleri taşıyan helikopterin pilotuydu. Dağlı ve Şahin, yargılama sırasında suçlamaları reddetti.

İki isim arasında 15 Temmuz 2016 günü, saat 22.38'de gerçekleşen görüşmenin dökümü şöyle;

DAĞLI : Alo,

ŞAHİN : Komutanım

DAĞLI : Oğlum biz CHARLİE’deyiz, gelen giden yok.

ŞAHİN : Çiğli’de.

DAĞLI : İstanbul’dan bir ekip bekleniyor.

ŞAHİN : Tamam.

DAĞLI : Onlar inmişler, 15 kişiler.

ŞAHİN : Tamam komutanım.

DAĞLI : Bizimle ilgili bir şey görünmüyor.

ŞAHİN : Komutanım var var, onları bekleyeceksiniz, onları bekleyip İstanbul ekibi SAT'lar indiği zaman.

DAĞLI : Hımmm

ŞAHİN : Onlar size söyleyecekler.

DAĞLI : Tamam.

ŞAHİN : Tamam mı komutanım?

DAĞLI : Biz gidip görüşüyoruz.

ŞAHİN : Var mı sorun?

DAĞLI : Biz de bir sorun yok, 4 helikopter hazır ve nazırız.

ŞAHİN : Komutanım süpersiniz Ankara'da faaliyet başladı.

DAĞLI : Televizyondan takip ediyoruz, İstanbul’u.

ŞAHİN : Planlandığı gibi devam ediyor şu anda, jetler de kalktı.

DAĞLI : Jetler de kalktı.

ŞAHİN : Evet.

DAĞLI : Hadi maşallah, hadi maşallah.

ŞAHİN : Komutanım, komutanım... Allah yardımcınız olsun.

DAĞLI : İnşallah inşallah, bize de bir rol düşerse çok mutlu oluruz.

ŞAHİN : Komutanım evet.

DAĞLI : Bekliyoruz. bekliyoruz. haydi kolay gelsin.

SES KAYDI DURUŞMADA SORULACAK

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın ilk duruşması 31 Temmuz 2017'de görüldü. 23 Mayıs'taki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanıklardan 86'sı için birer, 36'sı hakkında da 6 ila 29'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Savcı ayrıca sanıkların "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme" ve "kişiyi hürriyetinden alıkoyma" suçlarından ise 5 bin 736'şar yıl hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Davanın, 30 Temmuz'da görülecek duruşmasında sanıklar ve avukatları esas hakkındaki savunmalarını yapacak. Ayrıca sanık Mehmet Şahin'e bu kayıtlar da sorulacak.