Polis 'adalet' için yürüyen Somalı ailelere biber gazı sıktı

Adalet için yürüyen Somalı madenci aileleri HSK önünde konuşma yapmak istedi. İzin alamayan aileler polis tarafından biber gazlı müdahaleye maruz kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Soma Katliamı davası kararına tepki gösteren ve protesto için 'Adalet' yürüyüşene çıkan madenci ailelerine, Ankara'da Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) önünde polis müdahalede bulundu.

Evrensel'de yer alan habere göre, Soma Katliamı davasında verilen cezalara ve iyi hal indirimlerine tepki gösteren ve adalet talep eden Somalı aileler, düzenledikleri yürüyüş kapsamında Ankara'ya geldi.

CHP'li milletvekilleri ve avukatlar da, HSK önünde açıklama yapmak isteyen Somalı ailelere destek için yanlarındaydı.  Ancak aileler HSK önünde polis engeliyle karşılaştı.

Polisler, "HSK önünde açıklama yapmanıza izin yok" diyerek ailelerin dağılmasını istedi. Aileler ise "Bela çıkarmaya değil hak aramaya geldik fakire adalet yok" diyerek tepki gösterdi.

Görüşmelerin ardından polis, ailelerin HSK önüne gelmesine izin vermedi. Kalkanlarla itilen ailelere biber gazlı müdahalede bulunuldu.