Köprüdeki gündem yeni sistem

Darbe girişiminin yıl dönümü için İstanbul'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde anma töreni düzenlendi. Törene katılan bir kişi, "Türkiye artık başka bir ülke. Her şey yeni sistemle daha güzel olacak" derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek için geldiğini söyleyen 73 yaşındaki Ali Rağbet ise, "Yeni sistemle her şey daha kolay çözülecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin simgesi haline gelen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anma törenine on binlerce kişi katıldı. Etkinliklere saatler kalırken İstanbul'un birçok noktasından tekbir getirerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yüründü.

Etkinliklerin başlama saatini beklerken törene katılanlarla konuştuk. "Türkiye artık eski Türkiye değil" diyen bir kişi, "Türkiye artık başka bir ülke. 80 milyon insanın 80 milyonu da kardeşçe yaşayacak. Bizi kimse doğulu batılı diye ayırt edemeyecek. Her şey yeni yönetim sistemiyle daha da güzelleşecek" dedi.

'DİYECEK KELİME BULAMADIM...'

Köprüde konuşulan başka bir konu ise 24 Haziran seçimleriydi. Kendi aralarında sohbet eden iki kadın seçim sonuçlarını tartışırken CHP'nin Cumhurbaşkanın Adayı Muharrem İnce'yle ilgili iddialardan da bahsediyorlar:

"Bu seçimin sonuçları beni biraz yanılttı. Recep Tayyip Erdoğan'ın zaten yüzde 51'i geçeceğine inanıyordum. Ama AK Parti'nin de en az yüzde 46 oranında oy alacağını düşünmüştüm. Ama en komik şey de seçim gecesi konuşulanlar... Seçim gecesi kızım bana dönerek, 'Anne insanlar sosyal medyada Muharrem İnce'nin kaçırıldığını söylüyor' dedi. İnsanlar Muharrem İnce'nin kaçırıldığına inanmış! Diyecek kelime bulamadım."

'ÖZGÜRCE YAŞAMAK İÇİN BURADAYIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın köprüye gelmesine dakikalar kalırken İETT durağında oturan 3 kişiyle konuştuk. 15 Temmuz'un kendisi için ne anlama geldiğini anlayan 73 yaşındaki Ali Rağbet, "Burada bizlere iskender mi veriliyor? Burada bize hiçbir şey verilmiyor. Bizler buraya ülkemiz için geldik. İki yıl önce bize yapılanları unutmamak, unutturmamak için buradayız" dedi.

Türkiye'nin darbelerden bıktığını söyleyen Rağbet, "Dayak yemekten usandık. Özgür yaşamak için buradayız. İki de bir başbakanımızı indirip bizi dövüyorlardı. Biz buraya artık başkanlarımız indirilmesin diye geldik" diye konuştu.

Ali Rağbet (sağda), "İki yıl önce bize yapılanları unutmamak, unutturmamak için buradayız" dedi.

'YENİ SİSTEMDE HER ŞEY DAHA KOLAY ÇÖZÜLECEK'

24 Haziran seçimlerinden sonra hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değinen Rağbet, "Biz de siz çalışın diyoruz. Yatmayın dedik. Ve bu sistemi onayladık" dedi.

Yeni sistemde daha hızlı kararlar alınacağını belirten Rağbet, "Her yetkiyi verdik. Eskiden okulun çatısı uçtuğunda okul müdürü kaymakama yazı yazıyordu ama haftalarca cevap gelmiyordu. Şimdi öyle değil. Çatı uçarsa kaymakam çatıyı hemen yapmak zorunda. Artık beklemek yok. Bundan sonra bütün partilerin önü açık. Yeni sistemle her şey daha kolay çözülecek. Her kararı başkan verecek" ifadelerini kullandı.

'İŞİNİ YAPMAYAN BAKAN 6 AYDA DEĞİŞECEK'

Bu sözlerin üzerine Rağbet'in yanındaki kişi araya girerek, "Sen böyle kolay ve rahat konuşuyorsun. Ben de kısa ve öz şunu söylüyorum: Mesela artık işini yapmayan bir bakan 6 ay içerisinde değişecek..." dedi.