Fırat Delibaş hakkında tahliye kararı

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve benzeri suçlamalarla tutuklanan Fırat Delibaş, mahkemeye çıktı. Mahkeme, Delibaş'ın yurt dışı çıkış yasağı ile tahliyesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Uyuşturucu ticareti yapmak" ve "Nitelikli yağma" gibi suçlamalardan tutuklu olarak yargılanan Fırat Delibaş'ın tahliyesine karar verildi.

Firari olarak aranırken, 30 Nisan'da İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde gözaltına alınan ve 14 Mayıs'ta tutuklanan Fırat Delibaş, bugün İstanbul 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Delibaş'ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine ve 1 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Sanık Fırat Delibaş, 14 Mayıs'ta çıkarıldığı mahkemedeki savunmasında, polise rüşvet verdikleri, tehdit etmek suretiyle alacak tahsil ettikleri ve uyuşturucu ticareti yaptıklarına ilişkin iddiaları kabul etmemişti.

Delibaş, uyuşturucu madde ticareti yaptığı soruya ise "İddianamede belirtilen uyuşturucu ticaretine konu madde miktarı 80 gramdır. 80 gram ile uyuşturucu ticareti yapılmaz. Benim bu suçlamayla herhangi bir alakam yoktur" demişti.

Delibaş, adamı olduğunu belirten bazı kişilerin polis kontrollerinde üzerinde silah yakalatmasıyla ilgili, bazılarını gittiği kahveden tanıdığını ancak bilgisi olmadığını söylemişti.(İSTANBUL/DHA)