Beytüşşebap gözaltılarında 13 kişi serbest

Beytüşşebap'ta dün gözaltına alınan 16 kişiden 13'ü serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlar arasında 90'lı yıllarda köylerinden göç ederek çözüm sürecinde Fransa'dan geri dönen bu ülke vatandaşı 3 kişi de bulunuyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün 3'ü Fransa vatandaşı 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların gerekçesi 'terör örgütüne yardım ve yataklık' olarak açıklanırken 13'ünün Beytüşşebap'ın Mehri (Kovankaya) köylüleri oldukları öğrenildi. Bu kişiler arasında köy muhtarı Hürmüz D. ile  R. D. de yer alıyor. Olayla ilgili haberlerde 'Fransız' olarak anılan 3 kişi ise 90'lı yıllarda köyleri boşaltıldıktan sonra Fransa'ya yerleşen ve bu ülkenin vatandaşı olan Mehrililer. Gözaltına alınanlardan Fransız vatandaşlarının aralarında da bulunduğu 13 kişi emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakılırken 3 kişinin ise işlemleri devam ediyor. Bunlar arasında yer alan muhtar D.'nin tutuklanması talep edildi.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANI DA VAR 

Gözaltına alınan Fransızlar arasında bulunan bir kişinin İstanbul'daki Fransa Başkonsolosluğu'nda çalışan bir personelin eşi olduğu öğrenildi. Öte yandan de gözaltına alınan isimler arasında. 90'lı yıllarda göç eden ve çözüm sürecinde geri dönüşlerin başladığı Süryani köyü Mehri'de yurtdışından gelip evlerini tekrar inşaa eden köylülerin bazılarının inşaat çalışmaları halen devam ediyor.