Babasına bombalı paket yollayan kişiye 35 yıl hapis cezası

Babasına bombalı paket gönderen Alican Kurdaş'a 35 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme cezada indirim uygulamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Babasının, İstanbul'un Maltepe ilçesindeki işyerine bombalı paket gönderen ve 3 kişinin yaralanmasına neden olan Alican Kurdaş'a 35 yıl hapis cezası verildi. Son sözü sorulan Alican Kurdaş, "Yaşananlardan dolayı çok pişmanım ve üzgünüm" dedi.

BAKANLIĞIN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

İstanbul Anadolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Alican Kurdaş ile avukatı katıldı. Mağdur müştekileri temsilen avukatlar da duruşmada hazır bulundu.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nı temsilen bir avukat da duruşmaya katıldı. Bakanlık adına duruşmaya katılan avukat Aslı Gültekin, "Bakanlık adına davaya katılma talebimiz vardır" dedi. Mahkeme, bakanlığın talebini kabul etti.

Babasına bombalı paket gönderen sanık: Amacım dikkat çekmektiBabasına bombalı paket gönderen sanık: Amacım dikkat çekmekti

BABASI ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Baba Özdemir Osman Kurdaş'ın avukatı Ali Kemal Atçeken, "Sanık hakkındaki şikayetimizden vazgeçiyoruz" diye konuştu.

Son savunması sorulan Alican Kurdaş, yaklaşık 2 yıldır cezaevinde olduğunu belirterek, "2 yıldır pişmanlık duymadığım bir gün bile olmadı. Ben hayatım boyunca kimseye zarar vermedim. Bu olayda da kimseye zarar vermek amacında değildim. El yapımı küçük bir patlayıcı yaptığımı düşündüm. Fakat sonuç öyle olmadı" dedi.

"Ben isteseydim gerçekten babama zarar verebilirdim, öldürebilirdim" diyen Kurdaş, "Sonuç istediğimden kötü oldu. Bu patlayıcının içinde RDX maddesi yoktu, amatör bir patlayıcıdır. Düşündüğümden fazlası olduğu için de çok üzgünüm. Takdiri size bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Son sözü sorulan Alican Kurdaş, "Yaşananlardan dolayı çok pişmanım ve üzgünüm" şeklinde konuştu.

MAHKEME İNDİRİM UYGULAMADI

Mahkeme, Alican Kurdaş'ı babasına yönelik eyleminden dolayı, "Tasarlayarak babasını kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıl, Sevgi Özcan'a yönelik eyleminden dolayı 6 yıl, Şahnur Ağaik'e yönelik eyleminden dolayı "Kasten yaralama" suçundan 3 yıl, "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak imal edilmesi ve kullanılması" suçundan da 6 yıl hapis ve 12 bin lira adli para cezası ile cezalandırıldı.

Mahkeme, "Sanık hakkında takdiri indirim sebebi kabul edilebilecek bir hal bulunmadığını" gerekçe göstererek sanık hakkında herhangi bir indirim uygulamadı.

NE OLMUŞTU? 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Alican Kurdaş'ın 31 Kasım 2016 tarihinde babası Özdemir Osman Kurdaş'a ait işyerine bombalı paket gönderdi. Paketi açan baba Kurdaş, ağır şekilde yaralandı. Kurdaş'ın ortağı Şahnur Ağaik ve sekreter Sevgi Özcan'da patlamada yaralandı.

İddianamede, Alican Kurdaş hakkında, "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs", "Olası kastla öldürmeye teşebbüs", "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda patlayıcı madde kullanmak", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından 35 yıl 6 aydan 61 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. (İSTANBUL/DHA)