İddia: Adnan Oktar devlet sırlarını İsrail'e verdi

Kamuoyunda 'Adnan Hoca' diye bilinen Adnan Oktar'ın, devlet sırlarını İsrail'e aktardığı öne sürüldü. İddiaya göre Oktar'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bilgileri İsrail'e iletip iletmediği de araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü gazetesi, gözaltında bulunan Adnan Oktar'ın bir İsrail milletvekiline devlet sırlarını aktardığını iddia etti. Buna göre, Oktar'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarıyla ilgili edindikleri bilgileri de İsrail'e aktarıp aktarmadığı araştırılıyor.

Adnan Oktar ve destekçilerine başlatılan operasyonda 'siyasi ve askeri casusluk' suçlaması da yer alırken, Sözcü'den Habip Atam bu suçlamadaki iddianın kaynağına ulaştığına dair bir haber hazırladı. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

'OTEL ODASINDA GÖRÜŞTÜ, MOSSAD'A AKTARDI'

"Oktar'ı izleyen polis, onun İsrailli milletvekili Yehuda Glick ile görüştüğünü tespit etti. İsrailli misafirini İstanbul'daki bir otelde ağırlayan Oktar'ın ona bazı bilgiler aktardığı ortaya çıktı.

Yine iddiaya göre Oktar ve adamlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarıyla ilgili edindikleri bilgileri İsrail'e aktardığı araştırılıyor. Polis, bu milletvekilinin de bu bilgileri İsrail'in gizli haber alma teşkilatı MOSSAD'a aktardığını belirledi."

Adnan Oktar'ı geçmişte destekleyen Ceylan Özgül de operasyon sonrası şu açıklamada bulunmuştu: "Ben özellikle devlete saldıran, Türk devletinin bilgisi olmadan yurtdışında yapılan faaliyetleri fark ettim. Bu vicdanımı çok rahatsız etti, o şekilde kaçtım." (Sözcü)