Bolu'da akademisyenler uğurlandı

İzzet Baysal Üniversitesi'nde 8 Temmuz'daki KHK ile ihraç edilen akademisyenler okullarından ayrıldı. Meslektaşları, öğrencileri ve Eğitim-Sen'liler akademisyenleri uğurladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden (BAİBÜ) 701 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyenler, alkışlarla uğurlandı. 8 Temmuz'da yayınlanan KHK ile ihraç edilen BAİBÜ İktisat bölümünden Bahadır Aydın, Kamu Yönetimi'nden Selime Güzelsarı, Sosyoloji'den Ülkü Güney ve Psikoloji'den Orhan Kaya öğrencileri, akademisyen arkadaşları ve Eğitim-Sen'li öğretmenler tarafından sloganlarla  ve alkışlarla okullarından ayrıldı.

Evrensel'in haberine göre veda sırasında konuşma yapan Orhan Kaya, soruşturma komisyonunda kendilerinden pişman olduklarını söylemelerinin istendiğini anlattı. Kaya "Biz affedilecek bir şey yapmadığımızı onurlu, vicdanlı bir davranış yaptığımızı belirttik. Bir yerlerden gelen talimatlarla hareket ettiğimiz söylendi ve ben burada açıklıyorum vicdanımdan talimat aldım. Bizi birbirimize asla düşman ettiremeyecekler, onlar tarihe gömülecek fakat bu süreç tarihe yazılacak” dedi.