Adnan Oktar: Bize operasyonu İngiliz istihbaratı istedi

Adnan Oktar, kendilerine yönelik gözaltılara ilişkin ilk açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'nun operasyondan haberinin olmadığını öne sürdü. Oktar, operasyon talebinin de İngiliz istihbaratından geldiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul merkezli 5 ilde bu sabah başlatılan operasyonda Adnan Oktar'la birlikte 235 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Adnan Oktar ve korumaları, Kandilli'deki villasında gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri devam ederken telefonla Cumhuriyet.com.tr'ye açıklama yapan Adnan Oktar, operasyon talebinin İngiliz istihbaratından geldiğini iddia ederek "İngiliz istihbaratı uzun süredir bize operasyon yapılmasını istiyor. Bu konuda Türkiye'ye heyet gönderildi. Tayyip Bey'in İngiltere ziyareti sırasında da bu talep kendisine iletildi. Kırgın değilim ama şaşkınım" dedi.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi.

'ERDOĞAN'I DESTEKLEDİK'

Seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi desteklediklerini söyleyen Oktar şunları söyledi:

"Biz vatanına milletine bağlı insanlarız. PKK'ye, vatan millet düşmanlarına operasyon yapılması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip Bey'in de İçişleri Bakanı'nın da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım."