Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bakanların isimlerini açıkladı. Ticaret Bakanlığı'na Ruhsar Pekcan getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni kabinede yer alan 2 kadın bakandan biri de Ruhsar Pekcan oldu. Pekcan, Ticaret Bakanı olarak görev yapacak.

Ruhsar Pekcan, 1958 yılında Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nde mezun olan Pekcan, yüksek lisansını da aynı fakültede yaptı.

1981 yılında TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda başladığı kariyerine başlayan Pekcan, özel sektörde çeşitli firmalarda genel müdürlük ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Pekcan, 2005 yılında altyapı projelerine içmesuyu, sulama, petrol ve doğalgaz boruları, santrallere elektromekanik aksamı temin eden Karon Mühendislik şirketine kurucu ortak olarak katıldı. Halen aynı şirketin yönetici müdürülüğünü yapıyor.

Daha önce üç dönem DEİK-Türk Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürüttü. Ayrıca, DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Ürdün İş Konseyi Başkanlığı, Türk-Irak ve Türk-Libya Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliği yaptı.

Halen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı, İTO-IKGK İstanbul Kadın Girişimler Kurulu üyeliği, ECO-CCI Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Ticaret ve Sanayi Odaları, Kadın Girişimciler Kurulu üyeliği görevleri yürütüyor.

IWEC 2012 Ödülünün sahibi olan Ruhsar Pekcan, IWEC Uluslararası Kadın Girişimciler-IWEC Global Ambasador olarak seçildi. İş ve Meslek Sahibi Kadınlar İstanbul Kulübü'nün de kurucu üyesidir.