İYİ Partili vekillere devlet misafirhanesi yasak!

Ankara'daki kamuya ait TEDAŞ Misafirevi'nde kalan İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisliden odasını başaltması istendi. Cinisli, "Devletimizin yönetim kademelerindeki kişiler bunlarla ilgileniyorsa çok üzücü bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Ankara Çankaya'daki Türkocağı Caddesi'nde bulunan TEDAŞ Misafirevi'nde cuma gününe kadar rezervasyon yaptırdı. Ancak, bu sabah Cinsli'den kaldığı odayı boşaltması istendi. Odayı boşaltma gerekçesini soran Cinisli, "İYİ Parti milletvekilleri artık burada kalamayacak" yanıtını aldığını söyledi.

Odadan çıkmayacağını ve rezervasyonu olduğunu hatırlatan milletvekilinin TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu ile görüşme talebi de yanıtsız kaldı. Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından ise Leventoğlu milletvekilini arayarak, ilk önce olayla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi daha sonra ise "Sizin çarşamba çıkacağınızı biliyordum. Misafirhaneler çok dolu" dedi.

'SİZ OTEL REZERVASYONLARIYLA MI İLGİLENİYORSUNUZ?'

İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli, TEDAŞ Genel Müdürü Leventoğlu'na tepki gösterdi. Cinisli, odayı boşaltmayacağını açıkladı. Leventoğlu'na, "Siz otel rezervasyonlarıyla mı ilgileniyorsunuz" diye sorduğunu söyleyen Cinisli, şunları söyledi:

"Buralar devletin imkânlarıyla, vergileriyle hazırlanan misafirhaneler ve belli ücret ödeyerek buralardan her vatandaş gibi yararlandım. Devletimizin yönetim kademelerindeki kişiler bunlarla ilgileniyorsa çok üzücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Dün Koray Aydın beyin bir beyanatı oldu. 'Biz iktidara karşı mücadele etmedik. Devlete karşı mücadele ettik. Aldığımız sonuçlar küçümsenecek sonuçlar değildir' dedi. Kendimizi bağlı hissettiğimiz devletimizin imkânları bir parti tarafından hoyratça kullanılıyor. Özellikle seçim döneminde kendi bölgemde bununla karşılaştım. Devletin imkânlarıyla aleyhimizde propaganda yaptılar. Hiçbirimiz geçmişlerinde leke olmayan insanlarız. Herhangi bir menfaat için bu işlere girişmedik. Bizler hizmet için bu işlere girdik. Eşit şartlarda da mücadele etmek isteriz ama karşımızda parti değil devletin bütün imkanlarını kullanan bir yapı var" diye konuştu.

TÜRKKAN: BAAS REJİMİNE GEÇİYORSUNUZ DERKEN BUNU KASTETMİŞTİK'

Cinsli'ye yapılana İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan da tepki gösterdi. Türkkan, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

"Ankara’da TEDAŞ Misafirhanesi’nde kalan Erzurum Milletvekilimiz @NaciCinisli ‘ye bu sabah odayı boşaltması söylenmiş sabah. Neden olarak ta; iYi Partililer’e yer verilmemesi talimatı geldi demişler.

Konuyu sormak üzere TEDAŞ Genel Müdürü’nü arayan Milletvekilimiz’e, sekreter hangi partinin milletvekili olduğunu sorup, telefonu bağlamamış.

BAAS rejimine geçiyorsunuz derken, biz de bunu kastetmiştik. Milletin devleti değil, parti devletine çok hızlı geçiş yaptınız.