Düğün fotoğrafçısı Onur Albayrak: Fotoğrafçı çekmezse, kuaför saç yapmazsa çocuk gelin azalır

Malatya’da 15 yaşındaki gelinin fotoğrafını çekmeyi reddedip damatla dövüşen Onur Albayrak yaşananları anlattı: Olası saldırıya karşı dükkânımın önünde tanımadığım insanlar nöbet tutuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya’da düğün fotoğrafçısı Onur Albayrak, bir çekimde gelinin yaşının 15 olduğunu öğrenince fotoğraf çekmeyi reddetti. 30’lu yaşlardaki damat bu yüzden Albayrak’a küfredip hakaret etti. İkili arasındaki kavgada damadın burnu kırılırken, fotoğrafı çekmediği için büyük destek gören Albayrak, "Böyle bir şeye ortak olamazdım. Bu bir istismar, tecavüzdür. Yurdun dört bir yanından tebrik mesajları alıyorum. Olası saldırıya karşı dükkânımın önünde tanımadığım insanlar nöbet tutuyor" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri de zorla evlendirilen çocuğun adresinin tespit edildiğini bildirdi.

DAMADIN BURNU KIRILDI

Milliyet’e konuşan fotoğrafçı Onur Albayrak, fotoğraf çekimi için anlaşmayı 30’lu yaşlardaki damat ile yaptığını ve gelini hiç görmediğini söyledi. Anlaştıkları tarih olan 5 Temmuz’da çekim için Turgut Özal Tabiat Parkı’na gittiğini ve orada gelin, damatla karşılaştığını belirten Albayrak "Gelin çok küçük görünüyordu. Yaşını sordum. ‘15’ dedi. Duyunca irkildim. Bunun bir istismar olduğunu ve bu fotoğrafı çekemeyeceğimi söyledim. Arkamı dönmemle damattan bir darbe aldım. Bir yandan da küfrettiğini işittim. Kendimi savunmak durumunda kaldım. ‘Anlaştık, fotoğrafları çekeceksin’ diyor ve küfrediyordu. Yumruklaştık. Damadın burnu kırıldı. Asistanlarım ve düğün sahiplerinin araya girmesiyle zor ayrıldık" dedi.

'BU İSTİSMARA ORTAK OLAMAM' 

Küçük yaşta evlilik suçuna ortak olamayacağını ve kimsenin kendisine zorla evlendirilen bir çocuğun fotoğrafını çektiremeyeceğini söyleyen Onur Albayrak, “Çocuk evliliği bir tecavüzdür, bir istismardır. Yurdun dört bir yanında ne güzel insanlar varmış. Tebrik mesajları alıyorum. Kamuoyu çok duyarlı. Anladım ki kim olsa aynı tepkiyi verirmiş. Vicdanım rahat, yine aynı şeyi yaparım" dedi.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Onur Albayrak’ın fotoğrafını çekmeyi reddettiği kız çocuğuyla ilgili olarak Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğü yetkilileri, adres tespiti yapıldığını ve konunun incelendiğini belirtti.

Onur Albayrak iki tarafın da birbirinden şikayetçi olmadığını, bu nedenle düğünü engelleyemediğini belirterek, "Evlendirilmek istenen çocukları gören gelinlikçi gelinlik satmazsa, kuaför saçını yapmazsa, fotoğrafçı fotoğrafını çekmezse, düğün salonu yer vermezse çocuk gelinler azalır" dedi.

Fotoğrafçı damatla kavga etti: Çocuk gelin fotoğrafı çekmem!Fotoğrafçı damatla kavga etti: Çocuk gelin fotoğrafı çekmem!