Kırkpınar güreşleri yaslı başlıyor

Bu yıl 657.'si düzenlenen Kırkpınar güreşleri Çorlu'daki tren kazası nedeniyle sessiz başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bugün başlayan 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında akşam yapılması planlanan konserlerin iptal edildiğini açıkladı. Gürkan, belediye binası önündeki müzisyenlere Tekirdağ'da 24 kişinin öldüğü tren kazası nedeniyle davul ve zurna çaldırmadı.

Kırkpınar davul ve zurna ekibi, bu yılki Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinin ilk günü olması sebebiyle, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı belediye binasının önünde karşıladı. Gürkan, "Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 24 vatandaşın hatırasına saygı göstermek için tokmağımız, davulumuza bir kez vuracak, geleneğimizi yaşatmış olacağız ama bugün başka davul ve zurna çalmayacak" dedi. Ayrıca davul zurna ekipleri, tren kazası dolayısıyla kollarına siyah kurdele taktı.

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri açılışı, saat 18.00'de toplanacak kortejin sessiz bir şekilde Atatürk Anıtı'na yürüyerek anıta çelenk bırakmasıyla yapılacak. Bu akşam festival programındaki konserler ile 25 Kasım Stadyumu'ndaki program iptal edildi.

Festivalin içerisinde yer alan yağlı güreşler ise 13 Temmuz Cuma günü başlayacak, 15 Temmuz Pazar günü sona erecek. (EDİRNE/DHA)