Somalı aileler 'adalet' diyerek yola çıkıyor

Soma katliamında hayatını kaybedenlerin aileleri, 9 Temmuz'daki karar duruşmasının ardından yola çıkıyor. Katliamda hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın annesi Gülsüm Çolak "Çocuklar da işçiler de bir daha ölmesin diye şehir şehir gezeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamı olan, 301 madencinin hayatını kaybettiği, 168 madencinin yaralandığı Soma katliamı davasının karar duruşması, dört yılın sonunda 9 Temmuz Pazartesi saat 09.00’da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Karar duruşmasının ardından Somalı aileler 7 farklı kente giderek bu süreçte yaşadıklarını anlatacak ve işçilerle bir araya gelecek.

ANKARA'DA HSK PROTESTO EDİLECEK

Davadan bir gün sonra yola çıkacak aileler sırasıyla Ayvalık, Çanakkale, Silivri, Tuzla, Kocaeli, Zonguldak ve Ankara'ya gidecek. 10 Temmuz'da Soma Maden Anıtı önünden katliam saati olan  15.30’da uğurlanacak aileler aynı gün saat 19.00'da İzmir Alsancak'ta bir açıklama yapacak. 11 Temmuz'da Ayvalık Demokrasi Güçleri ile buluşmayı hedefleyen ailelerin 12 Temmuz'daki adresleri ise Çanakkale olacak.

Aileler, 13 Temmuz'da Silivri'de, 14 Temmuz'da Tuzla'da ve Kocaeli'de iş cinayetleriyle ilgili açıklamalarını yapacak. Zonguldak'taki madenciler ve aileleriyle 15 Temmuz günü buluşacak olan katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları 16 Temmuz'da Ankara'da olacak. Aileler, davanın devam ettiği sırada mahkeme heyetinin değiştirilmesini Ankara'da, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) önünde protesto edecek.

'ADALET KİMİN DİYE SORACAĞIZ?'

Katliamda hayatını kaybeden madenci Uğur Çolak'ın annesi Gülsüm Çolak, "Çocuklar da işçiler de bir daha ölmesin diye şehir şehir gezeceğiz" dedi. Davanın savcısının verdiği mütalaanın ardından yargılananlara hak ettikleri cezanın verilmeyeceğini söyleyen Çolak, Gittiğimiz şehirlerde adalet, kimlere işledi, paraya mı işliyor bunları soracağız. Adalet gerektiğinde benim cumhurbaşkanımı da bakanımı da yargılayabilsin.' Adalet kimin' diye soracağız. Yasin-i Şerif'te de geçiyor. Hepimiz kör olmuşuz, sağır dilsiz olmuşuz, insanlar duyarsızlaşmış. Yaşam hakları insanların ellerinden alınıyor bunu görmüyorlar" diye konuştu.

Etiketler işçi Sendika soma