Çağdaş Hukukçular Derneği'nden Soma Katliamı'nın karar duruşmasına çağrı

Soma katliamının davasında karar davası 9 Temmuz'da. Katliamda 301 işçi hayatını kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çağdaş Hukukçular Derneği, ülke tarihinde en fazla ölümle sonuçlanan, işçi katliamı olan Soma katliamının 4 yıl süren yargılama sonucunda mahkemenin 9 Temmuz Pazartesi günü nihayet kararını açıklayacağını söylediği bir bildiri ile herkesi Soma Katliamı davasının karar duruşmasına çağırdı.

Bildiride, “Devam eden yargılama boyunca siyasal iktidar tarafından yargılamaya nasıl yön verilmeye, sanıkların nasıl korunup kollanmaya çalışıldığını bizzat gördük. Davayı başından beri takip eden mahkeme heyeti, duruşma savcısı HSK kararları ile değiştirildi; şirket patronunun şikâyeti üzerine açılan "gizli" soruşturma sayesinde yargılama yaklaşık 1,5 yıl boyunca sekteye uğratıldı. Yine ailelerin avukatı ve Genel Başkanımız Av. Selçuk Kozağaçlı'ya, tutuklanmadan önce savcı tarafından 'Sorna davasını neden takip ettiği' soruldu” ifadelerine yer verildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği, “Her şeye rağmen artık sona geldik. Şimdi katliamdan sorumlu olanlar için mahkeme nasıl bir hüküm kuracak ve tarihe nasıl bir not düşecek hep birlikte göreceğiz” diyerek herkesi 9 Temmuz Pazartesi günü saat 09:00’da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan karar duruşmasına çağırdı.