Rüya ve anneannesi bulundu

İzmir'in Tire ilçesinde dün sabahtan beri kayıp olan 1.5 yaşındaki Rüya Çelik ile anneannesi Fatma Yenigün (55) bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üst üste gelen kayıp haberlerinden sonunda sevindirici gelişme... İzmir'in Tire ilçesinde dün sabah erken saatlerde evden çıkan anneanne Fatma Yenigün ile torunu 1,5 yaşındaki Rüya Çelik’ten bir daha haber alınamadı. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen Fatma Yenigün’ün torunun götürdüğü belirtilerken, jandarma ve AFAD ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı.

Fatma Yenigün ile torunu Rüya Çelik’ten uzun süre haber alamayan Derya-Hakan Çelik çifti, yakınlarını ve kırsal alanda arama yaptı. Çelik çiftinin tüm aramalarına rağmen çocukları Rüya ile anneanne Fatma Yenigün’ü bulamayınca jandarmadan yardım istediler. Jandarma ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri bölgede arama kurtarma çalışması başlattı. Arama kurtarma çalışmaları için bölgeye takviye olarak komandolar da gönderildi.

DERE YATAĞI KENARINDA BULUNDULAR

Yürütülen arama çalışmaların bugün sonuç alındı. Rüya Çelik ile anneannesi Fatma Yenigün (55) bulundu. Fatma Yenigün ile torunu Rüya, yaklaşık 30 saat sonra, evlerinden yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta, bir dere yatağının yamacındaki ağacın altında bulundu. Ailesi ile buluşturulan Rüya ile anneannesi, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Psikolojik sorunları bulunan anneanne Fatma Yenigün'ün, ilk görüşmede tutarlı yanıtlar vermediği ifade edildi. Yenigün'ün ekiplere, damadına kızdığını, aralarında geçen son tartışmadan sonra dün sabah evi terk etmeye karar verdiğini, bu sırada kendisinin bakıp büyüttüğü torununun da ağlaması üzerine, dayanamayıp onu da yanına aldığını söylediği öğrenildi. Yenigün'ün gece silahlı iki kişinin kendilerini takip ettiğini, gündüz de jandarmayı görünce ses çıkartarak bulunmalarını sağladıklarını söylediği belirtildi. Fatma Yenigün'ün evden çıkarken yanına birkaç salatalık ve su aldığı, bunları da gece boyunca yiyerek bitirdikleri ifade edildi.

ANNEANNE ARAÇTAN İNDİRİLMEDİ

Anneanne Yenigün ve torunu Rüya, bulunmalarının ardından kırsal Derebaşı Mahallesi'ne getirildi. Mahallede bekleyen Hakan Çelik ve Derya Manas'ın kızlarına kavuştuğu sırada duygusal anlar yaşandı. Çelik ve Manas, kızları Rüya'ya sarılıp gözyaşı döktü. Daha sonra ambulansa alınan Rüya Çelik ile anneanne Yenigün, kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Minik kızın ailesi ile görüştürüldüğü sırada, anneanne Fatma Yenigün, kızının ve damadının olası tepkisine karşı jandarma aracından indirilmedi. Hastanedeki kontrollerden sonra Fatma Yenigün hakkında adli işlemlere başlanacağı belirtildi.

(HABER MERKEZİ/DHA)

Etiketler kayıp Rüya anneanne