16 yaşındaki Derya Gül 10 gündür kayıp!

Van'da seçim gecesi kaybolan Derya Kaya'dan 10 gündür haber yok. Kuzeni Pınar Kaya, "Derya'nın sonu da Leyla'nınki gibi mi olsun?" diyerek yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan kayıp çocuk olaylarının ardından Van'da da 16 yaşındaki Derya Gül'den seçim akşamından beri haber alınamadığı öğrenildi. 24 Haziran akşamı kent merkezinde kaybolan Derya Gül'den 10 gündür haber yok.

Olayın yaşandığı gece 2 Nisan Polis Karakolu'na başvuruda bulunduklarını söyleyen Gül'ün kuzeni Pınar Kaya, polislerin ihbarla yeteri kadar ilgilenmediğini söyledi. MA'da yer alana habere göre Kaya, "Annesinin okuma yazması yok. Gelen bir ihbar olunca direkt karakola gidiyor. 'Kızım şurada görülmüş' diyor ama polis bir ekip gönderip oraya bakmıyor. Polis bu olaya çok müdahil olmuyor. Bizim de sinirimizi bozan bu. Kentte yüzlerce MOBESSE var ama buradan bir takip söz konusu değil. Gerekli alaka yok. Yani Derya'nın da sonu Leyla'nınki gibi mi olsun?” diyerek yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Karakoldan öğrendikleri bilgilere göre, kaybolduğu gece E.Ş. isimli bir çocuğun Derya'yı bir parkta görüp, amcasının evine götürdüğünü belirten Kaya, yine E.Ş’nin anlatımlarına göre darp edilip, yüzü çizilen Derya’nın sabah uyandıktan sonra evden çıktığı bilgisini verdiğini kaydetti.

'YARDIM BEKLİYORUZ'

Kaya, Derya'nın son olarak kentin en işlek yerlerinden biri olan Rus Pazarı'nda görüldüğünü belirtti. Kaya, "Yani Derya zorla mı alıkonuluyor ya da başına bir şey geldi de ailesine dönmeye mi korkuyor? Belki il dışına da çıkmıştır. Bilmiyoruz. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.