Hakim şikayet etti: Baro başkanı ifade verdi

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ile hakim Abdulvahap Dabakoğlu arasında başlayan sözlü tartışma, Dabakoğlu'nun mahkeme salonunu terk ederek Canduran'ın üzerine yürümesiyle sonuçlanmıştı. Hakimin şikayeti sonrası Canduran bugün savcılıkta ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ile 12'nci İş Mahkemesi'nde görevli hakim Abdulvahap Dabakoğlu arasında geçtiğimiz Mayıs ayında tartışma yaşanmış, dava salonunu terk eden hakim, Canduran'ın üzerine yürümüştü. Hakim Dabakoğlu'nun şikayeti sonrası baro başkanı Canduran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek yazılı olarak ifade verdi.

'YAPILAN SALDIRI MESLEĞE YÖNELİK'

Şikayet edilen sıfatıyla savcılığa ifade veren Canduran, Sıhhıye'deki Ankara Adliyesi'nde çok sayıda meslektaşının katılımıyla bir açıklama yaptı. Hakimin üzerindeki cübbesi ile kürsüsünü ve duruşma salonunu terk ederek üzerine yürüdüğünü hatırlatan Canduran şöyle devam etti:

"Yapılan saldırı, sadece şahsıma yönelikte değildir. Yapılan saldırı, mesleğe, meslektaşa ve barolara yöneliktir. Bu saldırıyı bir hakimin bireysel hareketi olarak değerlendirmek, yanılgı olacaktır. Bu saldırı, savunmasız yargı hayalleri gören zihniyetin dışa vurumudur.Türk Milleti adına yargılama yapan ve karar veren bu hakimin, üzerindeki cübbenin ve bulunduğu konumun ağırlığına ve saygınlığına yakışmayan bu saldırısı, tüm yurtta ve yargı camiasında infialle karşılanmıştır. Sadece avukatlar değil yüzlerce hakim ve savcı meslektaşlarımız da üzüntülerini dile getirmişlerdir."

'HİÇBİR GÖZDAĞINDAN DA KORKMUYORUZ'

Konunun Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından ele alındığını ve hakim hakkındaki soruşturmanın hâlen devam ettiğini belirten Canduran sözlerini şöyle sürdürdü:

"HSK tarafından verilen sözün tutulacağına, soruşturmanın tarafsızca ve derhal yapılacağı beyanına inanan biz avukatlar, sabırla sonucu bekledik. Ancak sessizlik hala sürmektedir.Hakime dokunmayanlar, bu kez şahsımı ‘şikayet edilen’ sıfatıyla ifadeye çağırmışlardır. Ben, ifademi biraz önce savcılığa yazılı olarak verdim. Ancak soruşturmayı zamana yayarak unutturmaya çalışanlar bilmelidir ki; biz, bu işin sonuna kadar takipçisiyiz.Hiçbir baskı, hiçbir gözdağından da korkmuyoruz. Savunmayı savunmaktan da yılmıyoruz. İyi niyetle ve bir kez daha bu hakimin derhal görevden el çektirilmesini istiyoruz. Aksi takdirde vatandaşın ve avukatların gözünde, yaptığı saldırı neticesinde güvenini yitiren hakimin Türk Milleti adına karar vermesini kuşku ile karşılamaya devam edeceğiz ve bu kuşkuyu yaratan da HSK olacaktır. Bu nedenle HSK’nu bir kez daha göreve davet ediyoruz.”

Etiketler Savcı şikayet hakim