Bornova'da Suriyeli mültecilere saldırı

Bornova Çamdibi'de Suriyeli mültecilere saldırı oldu. Mülteciler evlerinden çıkarılmaya çalışıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Bornova Çamdibi'nde Suriyeli mültecilerle yönelik 3 gündür saldırılar yaşanıyor. Polislerin önlem almadığı saldırıların son gününde Suriyeli mülteciler zorla evlerinden çıkarılmaya çalışıldı.

Evrensel'den Metehan Ud'un haberine göre; Suriyeli mültecilerin Çınar Park olarak bilinen yeşil alanda yüksek sesli bir şekilde oturması ve nargile içmesi üzerine çıkan tartışmalar büyüdü ve bölgede Suriyelilere yönelik saldırılara döndü.

Sokak aralarında sopalarla gezen grup sokaklarda buldukları Suriyelileri dövdü, Suriyelilere ait dükkanların camlarını kırdı. Saldırı anında olay yerinde bulunan polisler ise toplanan grupları sözlü uyarılarla dağıtmaya çalıştı. Herhangi bir gözaltı ise uygulanmadı.

Bazı kişiler, tekbir ve “Mustafa Kemal'in Askerleriyiz” sloganları ile birlikte Suriyeli mültecileri evlerinden çıkarmaya çalıştı. Genelde Arap ve Türkmen kökenli Suriyelilerin oturduğu bölgede Türkmenlere ses çıkarılmazken saldırıların merkezinde Arap kökenli Suriyeler oldu.

Çamdibi çoğunlukla Balkan göçmenlerinin yaşadığı bir bölge. 3 gündür yaşanan saldırılarla ilgili ajanslar tarafından haber yapılmamış olması ise dikkat çekti. Yaşanan saldırılar ise sosyal medyada “Çamdibi Temizliği” olarak paylaşıldı. Saldırılarda kaç kişinin yaralandığı ya da kaç Suriyeli mültecinin evlerin çıkarıldığının bilgisi yok.