Başaran: Ardahan'da bir çoban öldürüldü

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, bugün Ardahan'da hayvanlarını otlatan bir çobanın özel harekat ve korucular tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran bugün Ardahan'da özel harekatçıların ve korucuların yakın mesafeden ateş ettiği bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Ardahan'ın Göle Samandöken (Sinot) köyünde yaşandığını belirtti olayda açılan ateş sonucu hayvanlarını otlatmakta olan İsmail Karakaş isimli 1980 doğumlu bir çobanın öldürüldüğünü belirten Başaran, "Çobanın yardımcısı ve köyde yaşayanlar olayın tanığıdır. Bu yetmemiş gibi, bu durumun neden kaynaklandığını anlamak için toplanan halka özel harekatçılar tarafından plastik mermi ve gazla sert bir şekilde müdahale edilmiştir" dedi.

'RESMİ AÇIKLAMAYLA GEÇİŞTİRMEYİN'

Başaran yazılı açıklamasında şunları söyledi, "İsmail Karakaş ilk değildir, ama iktidarın bu saldırgan anlayışı devam ettikçe maalesef son da olmayacaktır. Hükümete bir kez daha sesleniyoruz. İnsanlara huzur verin. İsmail Karakaş'ın öldürülmesine neden olan kişiler hakkında derhal soruşturma başlatın, sorumluların açığa alınmasını sağlayın. 'Terörist öldürdük' içerikli yalana dayalı resmi açıklamalarla konuyu geçiştirmeye, halkı kandırmaya çalışmayın."

VALİLİK: SİVİL ŞAHIS HAYATINI KAYBETMİŞTİR

Olayla ilgili olarak medyaya yansıyan ilk haberlerde bölgede çatışma çıktığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği resmi açıklamanın yapılacağı belirtilmişti. Ardahan Valiliği'nden ise konuya ilişkin yapılan açıklamada "Kobradan bölgeye doğru yapılan atış sonucu kobra aracına yaklaşmaya çalışan ve dur ikazına uymayan şahıs hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede kişinin, Samandöken köyünden İ.K (34) isimli sivil şahıs olduğu değerlendirilmektedir. Hem adli, hem de idari açılan soruşturmayla olay bütün yönleriyle araştırılmaktadır. Cenaze otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir" denildi.