Araştırma görevlileri öğrencilerin üstünü aradı!

İzmir'de Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan öğrenciler salona girişleri sırasında 'politik bir protestoya karşı' araştırma görevlileri tarafından aranarak salona alındı! Tören sabah erkenden hızla bitirildi. Çok sayıda öğrencinin ailesi yetişemedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezuniyet töreninde yapılan üst araması tepkilere neden oldu. Gazetecilik bölümü öğrencileri konferans salonuna girmeden önce isimleri tek tek okunarak ve araştırma görevlileri tarafından aranarak içeri alındı. Törenin sabahın erken saatlerinde yapılması nedeniyle ailelerden pek çoğu yetişemedi. Okul yönetimi tarafından 'siyasi protestoya engel olmak' gerekçe gösterilerek yapılan arama sonrası da tören hızlı bir şekilde sonlandırıldı.

Araştırma görevlileri tarafından güvenlik aramasına maruz kalan bir gazetecilik bölümü öğrencisi mezuniyet günü yaşananlara dair şunları söyledi, "Bu bölümde 4 sene okudum, hocalarım ve arkadaşlarımla çok fazla zaman geçirdim. Mezuniyet gününü hepimiz iple çekerken sabahın erken saatlerinde ve neredeyse boş bir konferans salonunda çok hızlı bir şekilde yapılıp bitirildi. Ailelerimiz ve arkadaşlarımız gelemedi. Mezuniyet günü ben ve arkadaşlarım için eğlence yerine buruk bir kutlamaya dönüştü. Bunca yıl emek verdikten sonra istediğimiz mezuniyet böyle bir şey değildi. Başka bölümlerde ve üniversitelerde uzun ve eğlence şeklinde yapılırken biz sanki istenmeyen kişilermişiz gibi, bir kenara atıp kurtulmak ister gibi mezuniyet yapıldı."

.

'REKTÖRÜ KINIYORUZ'

Olayla ilgili olarak bir grup öğrenci de basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018 diploma töreninde; cübbelerini giyen öğrenciler, törenin yapılacağı salona giriş yapmadan önce, araştırma görevlileri tarafından herhangi bir politik protesto girişimine karşı aranmıştır. Bizler; özgür sinemacılar, özgür gazeteciler, özgür reklamcılar ve özgür iletişimciler olarak, yapılan bu uygulamayı her birimize yapılmış bir hakaret olarak algılıyoruz. Bizlere okul sıralarında öğretilenler ışığında, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin diplomalı mezunları olarak, bu hareketi reddediyor ve kınıyoruz. Akıbeti bir dekanın, bir rektörün iki dudağının arasında olan araştırma görevlisi arkadaşlarımız ile bize toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket etmenin önemini anlatarak ‘dik durmayı’ öğreten hocalarımıza bir şey söylemek yerine kendilerini vicdanlarıyla başbaşa bırakıyoruz. Bizi, akademisyenlerini ve üniversitemizi utanç verici duruma düşürdüğü için eleştirel bir pankart görmeye dahi tahammül edemeyen, sansürcü ve baskıcı zihniyetin timsali Ege Üniversitesi Rektörü’nü kınıyor, saygı da duymuyoruz" denildi.