Destek Yayınları Azra Kohen'in iddialarını reddetti: Tamamen reklam amaçlı

Destek Yayınları, Azra Kohen'in gündemde olmaya çalıştığını iddia etti: Tamamen reklam amaçlı!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azra Kohen, geçtiğimiz aylarda oyuncu Başak Sayan'ın hakkında ortaya attığı eserlerinde kendi kitaplarından alıntı yaptığı suçlaması üzerine harekete geçip iftira ve tazminat davası açtı. Kohen, ayrıca en çok satanlar listesinden inmeyen 4 kitabının yayını ve dağıtımıyla ilgili 2014 yılında anlaşma yaptığı Yelda Cumalıoğlu'nun sahibi olduğu yayınevi Destek Yapım Prodüksiyon Dış Ticaret A.Ş'ye karşı telif davası açtı.

İDDİALAR REDDEDİLDİ

Destek Yayınları iddiaları reddederek bir açıklama yaptı. Açıklamada "Dava, yazarın kendisini gündemde tutma çabasının bir parçasıdır. Çünkü yayınevimiz bugüne kadar yazara 4.307.617,89 TL (dört milyon üç yüz yedi bin altı yüz on yedi lira seksen dokuz kuruş) telif ücreti ödemiş olup, dava konusu edilen miktarın yapılan ödemeler karşısında çok küçük bir rakam olduğu ortadadır. Bu da yukarıda belirttiğimiz gibi bu davanın tamamen reklam amaçlı olduğunu göstermektedir. Kaldı ki, bütün telif ücretleri bugüne kadar sözleşmelerde belirtilen şekilde vadesinde yazara ödenmiştir, kalan miktar da vadesi gelince ödenecektir" ifadeleri yer aldı.

Azra Kohen'den Destek Yayınları'na telif davası!Azra Kohen'den Destek Yayınları'na telif davası!

'DAVA DİLEKÇESİ ELİMİZE ULAŞMADI'

Henüz dava dilekçesinin ellerine geçmediğini belirten yayınevi yetkilileri, "Yazarın gönderdiği fesih ihbarından, diğer yazarlarımızın hatta çalışanlarımızın etik dışı yol ve yöntemlerle maniple edilmesinden, yazarın iftira ve tehdide varan davranışlar sergilemesinden dolayı yayınevimiz, yazarla yeni bir sözleşme yapılmasını tercih etmemiştir" dedi. (HABER MERKEZİ)