Savcılık: Suruç'ta 4 kişi oy pusulalarıyla birlikte gözaltına alındı

YSK Başkanı Güven, "Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur" dedi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de Suruç'ta hayatını kaybedenler olduğu iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan da usulsüz oy kullandığı iddia edilen 4 kişinin gözaltına

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YSK Başkanı Sadi Güven, Şanlıurfa'da, özellikle de Suruç ilçesinde yaşandığı ifade edilen usulsüzlüklere ilişkin olarak açıklama yaptı. Güven, "Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur" dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de Twitter hesabından açıklama yaptı. "Yanlış ve abartılı bir algı çalışması yürütülmeye çalışıldığını" belirten Erin, Suruç'ta gerekli önlemlerin alındığını ifade etti. Kendisinin de Suruç'ta olduğunu aktaran Erin, ölü olduğuna dair haberlerin gerçek olmadığını kaydetti. Erin'in açıklamaları şöyle:

"İlimiz Suruç ilçesinde 14/06/2018 günü yaşanan ve adli İdari soruşturması devam eden olaylar üzerinden yanlış ve abartılı bir algı çalışması yürütülmeye çalışılmaktadır. Seçimlerin güvenlik içinde gerçekleşmesine yönelik Suruç İlçemizde her türlü tedbir alınmıştır. Vali olarak ben ve kolluk amirlerimiz Suruç’tayız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Basında Suruç İlçemizde çıkan olaylarda ölü olduğuna dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Taraflar arasında çıkan kısa süreli tartışmalara zamanında gerekli müdahaleler yapılmıştır."

Suruç'ta toplu oy ve müşahitlere darp iddiasıSuruç'ta toplu oy ve müşahitlere darp iddiası

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Suruç'ta yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Suruç’ta yaralama olayı ve usulsüz oy kullanılmasına ilişkin siyasi partilerin seçim kurullarına başvuruda bulunduğunu belirtti.

Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Suruç İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından bazı iddiaların araştırılması için Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunulmuştur. Suç duyurusunda bulunulan hususlar ile oyların kullanımı ve bir okulun çevresinde yaşanan yaralama olayıyla ilgili olarak Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal gerekli soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Usulsüz oy kullanan ve yaralama olayına karışanların yakalanması için gerekli talimatlar en hızlı şekilde verilmiştir. Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine usulsüz oy kullanmaya çalıştığı tespit edilen 4 kişi, oy pusulalarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır."

(DHA-DUVAR)

Suruç'ta otomobilden 4 çuval oy pusulası çıktıSuruç'ta otomobilden 4 çuval oy pusulası çıktı

Etiketler YSK Suruç güven sadi