Suruç'ta toplu oy ve müşahitlere darp iddiası

Suruç'ta toplu oy kullanma tartışması nedeniyle kavga çıktığı iddia edildi. Sandık görevlilerinin darp edildiği ve oylamaya bir süre ara verildiği belirtilirken, Urfa'nın diğer ilçelerinden de benzer şikayetlerin geldiği kaydediliyor. CHP'li Tezcan ise sahte oy kullanıldığına ilişkin somut delil ve görüntülerin olduğunu söyledi. Tezcan, "Bizim sandık müşahitleri sandığa sokulmadı. Müşahitlerimiz darp edildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nın başta Suruç olmak üzere bir çok ilçesinde oy verme işleminin başladığı saatlerde bazı iddialar gündeme geldi.

CHP adına Urfa'daki seçim sürecini izlemek için görevlendirilen Ankara Milletvekili Murat Emir Suruç başta olmak üzere bazı ilçelerden oy kullanımıyla ilgili çok sayıda iddia geldiğini söyledi.

Yaşanan durumlarla ilgili tutanaklar tutulacağını söyleyen Emir birçok yerde müşahitlerin engellendiğini, hatta darp edilen müşahitler olduğunu söyledi. Emir yaşanan olayları bizzat Urfa Valisi'ne aktardığını söyledi.

BİR SÜRE OY VERME İŞLEMİ DURDU

Bu arada Suruç GAP Anadolu Lisesi 1044-1043 numaralı sandıklarda da toplu oy kullanıldığı iddiası üzerine bir süre oy verme işlemi durdu.

Sandık kurulundaki bir üyenin verdiği bilgiye göre kalabalık bir grup oy vermek için sınıfa girdi. Bu sırada bazı sandık kurulu üyeleri dışarıda bırakıldı. Kendisinin dışarı çıkmadığını ama grubun sandığı cevreleyerek oy kullandığını söyleyen görevli itiraz etmesi üzerine gerilim yaşandığını bu gerilim sırasında birinin burnunun kırıldığını söyledi.

Gerilim üzerine oy verme işlemi bir süre durduruldu ancak daha sonra sandık başkanı oy verme işlemini yeniden başlattı.

iddialarla ilgili tutanaklar tutulurken  CHP bu tutanaklarla YSK'ya başvurdu.

HDP: USULSÜZLÜKLERİ TESPİT EDİYORUZ

Şanlıurfa'da toplu oy kullanıldığı ve müşahitlerin sandıklardan uzaklaştırıldığı iddialarıyla ilgili HDP Şanlıurfa sorumlusu Hidayet Elmek da açıklama yaptı. HDP İl Başkanı ile valilik arasında görüşmenin sürdüğünü aktaran Elmek şunları söyledi:

"Tespitlerimiz devam ediyor ve tutanaklar tutuluyor. Sabah saatlerinde gerginlikler yaşandı aynı dozda olmasa da yer yer gerginlikler devam ediyor. Özellikle köylerde toplu oy kullanılması yapılan sandıkları tespit etmeye çalışıyoruz. AKP'li görevliler bizim oradaki müşahitlerimize ve sandık görevlilerimize zorluk çıkarıyorlar. İçeriye almayıp sandık başından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Diyalog yöntemiyle çözmeye çalışıyoruz. Kolluk kuvvetleri bütün okullarda yeteri kadar güvenlik önlemi almış durumda. Buna rağmen insanları silahlarla sandık çevresinden çıkarıyorlar. Kolluk kuvvetleri bazı yerlerde bu durumlara karşı herhangi bir işlem yapmadı."

CHP'Lİ TEZCAN: SAHTE OY KULLANIMININ DELİLİDİR

CHP Genel Başkan Yardımcıı Bülent Tezcan, beraberinde Muharrem Erkek ve Tuncay Özkan ile birlikte genel merkezde basın toplantısı yaptı. Tezcan, “Urfa ile ilgili çok şikayet geldi. 3 milletvekili arkadaşımız çalışıyor. İddilaar dikkate değer. Mahallinde müdahale edildi. Seçim kuurlarına itirazlar yapıldı” dedi.

Suruç ilçesinde 1043 nolu sandıkta açık şekilde toplu oy kullanıldığı yönünde görüntüleri izleten Tezcan, “Görüntü gerçektir, test edildi. Sahte oy kullanmanın delilidir. Toplu olarak sandığa oy atılıyor” dedi.

GECEDEN KULLANILAN OY İDDİASI

Tezcan gelen iddialarla ilgili ayrıca şunları söyledi: “Eyyübiye İlçesi Yaşar Köyü’nde gece 100 oy kullanılmış sandık getirilmiş. Oyların Cumhur İtitfakı’na kullanıldığı iddia ediliyor. Bunlar görüntüleri olan işlemler. Bizim sandık müşahitleri sandığa sokulmadı. Müşahitlerimiz darp edildi. Sandıklara alınmadı. İçeride görev yapanlar tehditle dışarı çıkarılıyor. Eyyübiye ilçesinde sandık kuruları bu kişiler alınmadan oluşturuluyor.

CHP'Lİ VEKİL TUTANAKLARI PAYLAŞTI

CHP'nin Urfa'da görevlendirildiği Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu usulsüzlük iddiasıyla ilgili tutanakları Twitter hesabından paylaştı.

Suruç'ta AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışmaları sırasında silahlı kavga çıkmış, 4 kişi hayatını kaybetmişti. (HABER MERKEZİ)