Bahçeli mitinginde bayrak satıcısı: Nerede bu insanlar?

24 Haziran seçimlerine bir gün kala MHP lideri Devlet Bahçeli Ankaralı seçmenlere sesleniyor. Tandoğan meydanında düzenlenen mitinge ilgi ise düşük.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti ile Cumhur İttifakı kurarak 24 Haziran seçimlerine giren MHP, seçime bir gün kala Ankara’da miting düzenliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin seçmene hitap edeceği mitingde adres olarak Anadolu Meydanı (Tandoğan) belirlendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanı çevresinde üç farklı arama noktasından geçiş yapıp girilebiliyor. MHP’nin Ankara mitinginde Ankaralı şarkıcılar Hüseyin Kağıt ve Mustafa Yıldızdoğan da sahne alıyor.

İNCE’DEN BİR GÜN SONRA AYNI YERDE

Eski adıyla Tandoğan meydanında dün Millet İttifakı içerisinde yer alan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçmenlere seslendi. İnce’nin ardından bir gün sonra aynı yerde halka seslenecek Bahçeli’nin miting başlangıç saati olarak 13.00 belirlendi. İnce’nin mitingini de takip eden alan dışındaki bir bayrak satıcısı miting alanının henüz dolmadığını belirterek, “Saat bir oldu nerede bu insanlar” diye konuştu.

BAHÇELİ: ANADOLU MEYDANINDA MONTAJ YOK

Saat 13.00’da başlayan MHP’nin Ankara mitinginin katılım oranı artsa da alanda büyük ölçüde boşluklar gözlendi. Konserlerin ve Ankara Milletvekili adaylarının tanıtımının ardından Bahçeli, “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” ve “Devletin başına Devlet geçecek” sloganları eşliğinde sahneye çıktı. Bahçeli, “Gelsinler bu meydana baksınlar. Şu muhteşem heyecanı görsünler. Atıp tutmak kolay. MHP’yi ısrar etmek isteyen arsızlar yüreğiniz yetiyorsa gözlerinizi çevirin de iftihar edilecek adamlığa, aşkın inanmışlığa şahit olun. Anadolu meydanında abartı yok montaj yok, Türkiye sevdası bayrak aşkı, vatan ve millete duyulan sadakat var. MHP’ye umut bağlayan milyonlar hamdolsun ayakta. Büyük Türkiye mitingimize hoş geldiniz” dedi.

'YOL YAPANDAN, KÖPRÜ YAPANDAN, HAVALİMANI YAPANDAN ALLAH RAZI OLSUN'

"Güçlü bir Türkiye’ye ulaşmak için çabaladıklarını söyleyen Bahçeli, “Krizsiz geçen yıl oldu mu? Vatandaşlarımızın sosyal ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılaşmasında kalıcı bir hamle görüldü mü? Bugüne kadar yapılanları ihmal etmiyoruz. Yol yapandan köprü yapandan havalimanı inşa edenden elbette Allah razı olsun. Ne varki Türkiye bir türlü huzura kavuşamadı. İstikrarla kavuşamadı. Darbeler dönemi kapandı derken 15 Temmuz’u yaşamadık mı? Bir terör örgütünün ihanetiyle sarsılmadık mı? Ankara bombalandı mı? Devlet yıkımın eşiğindem son andan dönmedi mi? Vatanımızı istila etmeyecekler miydi? Vatan çöktükten millet bölündükten sonra neyin ekonomisi neyin özgürlüğünü konuşacaktık? Bu meydanda basıl toplanacaktık? Tarihe şehitlere ve ecdada ne diyecektik?” diye konuşmasını sürdürdü.

'MHP’NİN EN BÜYÜK BAŞARISI YENİ SİSTEME VERDİĞİ DESTEKTİR'

Cumhur İttifakı'na destek verme nedenlerini sıralayan Bahçeli “Devlet yönetiminde yeni bir düzenlemeye gitmeliydik. İşte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi böyle meydana gelmiştir” dedi. Bahçeli şöyle devam etti:

“Türkiye’nin sistem düğümü çözülmüştür. Kronik açmazlar bertaraf edilmiştir. Türkiye’nin yolu da bahtı da alnı da açılmıştır. Sorularıma cevap veriniz. 24 Haziran’a hazır mısınız? Destek veriyor musunuz? Türkiye’nin diriliş ve yükselişine destek veriyor musunuz? Cumhur İttifakına destek veriyor musunuz? İşte Ankara bu. Korkusuzsunuz. Polatlıdan top sesleri işitilirken ayağa kalkan millet evlatları kadar cesursunuz. Ne yaşayacaksınız diyorlar. 49 yıllık maziye sahip MHP’nin en büyük başarısı yeni sisteme verdiği destektir.Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye cumhuriyetinin ötüken zihniyeti, söğüt sırtıdır. Cumhur ittifakı bu yeni sisteme mana katmıştır.”

'MAHSUS GELDİK KALABALIK OLSUN DİYE'

MHP’nin Ankara mitinginde konuştuğumuz katılımcılardan bir işçi, “Patron MHP’li. Şşş, ses etme. O yüzden geldik” yorumuyla sorularımızı yanıtlamaktan kaçındı.

Bahçeli’nin konuşması sırasında en çok alkışı FETÖ ile mücadele sözleri aldı.Mitingin ardından konuştuğumuz bir emekli Bahçeli’nin sözlerinin yerinde ve yeterli olduğunu belirterek, “Bahçeli ne derse o. Biz ondan başka lider tanımadık. İnce iyi adama benziyor ama CHP’ye hiç oy vermedim, veremem. Erdoğan’la şu anki çizgimiz örtüşüyor” yanıtını verdi. Kendisini AK Parti seçmeni olarak tanımlayan bir vatandaş ise, “Mahsus geldik kalabalık olsun diye” sözleriyle mitinge katılım nedenini açıkladı.

BAHÇELİ: İNCE İNCELDİĞİ YERDEN KOPACAKTIR

Bahçeli seçim öncesi anket şirketlerinin anketlerini eleştirdi. “Allahtan bizi yüzde bir gösteren çıkmadı. Bu seviyesizliği şerefsizliği bile yaparlardı” diyerek anket şirketlerini “kiralık” olarak niteledi. HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Demirtaş ve CHP’nin adayı Muharrem İnce’den de söz eden Bahçeli, “Be hey densizler, namertler. Be hey milliyetsizler. Türklüğün bekası hiç yere düşer mi? Türk milliyetçiliğinin son kalesi hiç yere düşer mi? Demirtaş’ı görünce havalara uçuyorlar. Apolet sökücü İnce’yi duyunca havalara uçuyorlar. Hele bir Türk düşmanlarından bahsedin. MHP kaybedince timsah gülüşü yapacaklar. Yok öyle yağma. Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.İnce inceldiği yerden yarın kopacaktır. HDP ise CHP’nin kanatları altındadır” dedi.

İkinci tura kalmadan seçimin sonuçlanacağını söyleyen Bahçeli, “İnanıyorum ki yarın Türkiye kazanacak” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

(DUVAR)