Yeşil Sol Parti standına saldırı

İzmir'de yeşil Sol Parti'nin standı saldırıya uğradı. Saldırı sırasında bir partili yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Yeşil Sol Parti’nin İzmir Bayraklı’daki seçim standına saldırı düzenlendi. Yeşil Sol Parti İzmir Eş  Sözcüsü ve HDP İl Seçim Komisyonu üyesi Atilla Kılıç ve partililer Bayraklı Sevgi Yolu’nda seçim çalışması yürüttüğü sırada saldırıya uğradı. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen saldırı sonucunda stant kullanılamaz hale gelirken, parti yönetiminden 70 yaşındaki Hüseyin Özsaygı’nın saldırganın attığı yumruk sonucunda elmacık kemikleri kırıldı.

Yeşil Sol Partililer seçim standının dağıtıldığı ve bir kişinin de fiziksel şiddete maruz kaldığı saldırıyı şikayet etmek amacıyla Bayraklı Karakolu'na gitti. Ancak saldırganlar serbest bırakılırken, Yeşil Sol Parti İzmir Eş Sözcüsü Atilla Kılıç, cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

BARIŞIN VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU OLACAĞIZ

Dün gece gözaltına alınan ve bu sabah serbest bırakılan Yeşil Sol Parti İzmir Eş Sözcüsü Atilla Kılıç dün yaşananlara dair şunları anlattı:

‘’Dün akşam standımızı açtığımız sırada 18- 20 yaş arasında iki genç tahrik etmek amacıyla geldi. 'Burası PKK’nin yeri değil, stand açamazsınız, burayı başınıza yıkarız' dedi. Biz önce bir olay çıkmasın diye onları uzaklaştırmaya çalıştık. Ancak bu kez de bir kadın gelerek ağır küfürler etti. Esnafı kışkırtmaya çalıştılar. Esnafın bir kısmı alkışlarla onlara destek verdi. Biz aldırmayıp işimize devam edince bir anda standı dağıtmaya başlayıp, her şeyi kırdılar. Gençlerden birisi 70 yaşındaki arkadaşımıza yumruk attı. Bu sabah arkadaşımızın elmacık kemiklerinin 3 yerden kırıldığını öğrendik. Yaralanan arkadaşımızla birlikte 7 kişi karakola gittik. 6 arkadaşımızı geç saatlere kadar beklettikten, suç isnat uğraşılarından sonra bıraktılar. Ancak saldıranları almak yerine beni cumhurbaşkanına hakaretten bir gerekçe bularak gözaltına aldılar’’

‘’Yeşil Sol olacak diyoruz ki AKP ve saray engel gördüğü HDP’ yi baraj altında bırakmak için şiddete başvurdukça bizler barışın ve demokrasinin savunucusu olacağız. Demirtaş ve HDP için umut taşımaya devam edeceğiz. Bizler kazanacağız’’