TBMM'den Mimar Sinan Üniversitesi açıklaması: Biz verdik, biz alırız!

TBMM, Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden olan Mimar Sinan Üniversitesi'nin tahliyesi konusunda açıklama yaptı: Mimar Sinan Üniversitesi'nin kullanımına geçici olarak tahsis edilmiştir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 4 Haziran'dan sonra Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürülmesi planlanan Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisini genişletmek için yanıbaşındaki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na "Binadan 5 gün içerisinde çıkın" şeklinde talimat gönderildiği öğrenildi. Ayrıca, kaymakamlık tarafından üniversite yönetiminin tehdit edildiği ve elektrik, su gibi yaşamsal kaynakların kesileceği belirtildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Dolmabahçe Sarayı Baltacılar Dairesinin tahliyesi hakkında Mimar Sinan Üniversitesi'nin yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Açıklamada, "Mimar Sinan Üniversitesi tarafından gerçeğe tamamen aykırı ifadelerle kamuoyunun yanlış yönlendirilme gayreti üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur" denildi.

'GEÇİCİ OLARAK TAHSİS EDİLMİŞTİR'

"Türkiye Büyük Millet Meclisi envanterinde yer alan tarihi ve kültürel mirasa dair binaların kamu kurumlarının geçici kullanımlarına tahsis edilme ve tahsisin iptal edilme yetkisi hukuken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanına aittir. Dolmabahçe Sarayı yapılarından olan Baltacılar Dairesi de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanının 19 Şubat 1985 tarih ve 45 sayılı kararıyla Mimar Sinan Üniversitesi'nin kullanımına geçici olarak tahsis edilmiştir" vurgusu yapılan açıklamada, "Dolmabahçe Sarayı'nın daha önce farklı kurumlara tahsis edilip amacı dışında kullanılan ve orijinal yapısı kullanımdan dolayı zarar gören diğer tarihi binaları gibi Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı tarafından kullanılan Baltacılar Dairesi'nin tahsisi de, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı'nın 9 Mart 2017 tarih ve 33 sayılı kararıyla iptal edilmiştir. TBMM Başkanlık Divanının bu kararı 20.04.2017 tarihinde bahse konu üniversiteye tebliğ edilmiş ve binanın 15 Temmuz 2017 tarihine kadar tahliye edilmesi istenmiştir" ifadesi yer aldı.

Üniversite Senatosu, İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda 26 Haziran 2018 Salı günü saat 12.00'de toplantı yapacağını belirtti:

"Üniversitemizin tüm kademelerinde görev yapan yöneticilerin ve öğretim üyelerimizin, öğrencilerimizden ve onların geleceklerinden sorumlu olduğu ve bu hususta geri adım atmanın asla söz konusu olamayacağı açık ve nettir." (İstanbul / DHA)

Mimar Sinan tahliyesine tepki: ÇıkmıyozMimar Sinan tahliyesine tepki: Çıkmıyoz

Mimar Sinan’a tahliye tehdidi: Çıkmazsanız elektriğinizi keseriz!Mimar Sinan’a tahliye tehdidi: Çıkmazsanız elektriğinizi keseriz!