Kılıçdaroğlu'ndan AA hakkında suç duyurusu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Ajansı'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, ajansın seçim sonuçlarını açıklamasının Anayasa ve yasalara aykırı olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim yapılmadan paylaştığı ve ardından test yayını olduğunu açıkladığı seçim sonuçlarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Gerçek Gündem'in haberine göre, CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusu hakkında açıklama yaptı.

Basın ve ifade özgürlüğünün halkın doğru haber almasıyla ilgili olduğunu belirten Erkek, "Basın yönetenler için değil, yönetilenler için vardır. Bir yerde topluma yalan yanlış bilgi hem de bilinçli biçimde verilmeye çalışılıyorsa orada demokrasiden bahsedilemez" dedi.

AA'nın devlet kurumu olduğunu hatırlatan Erkek, "Milletin ve devletin değil, iktidarın haber ajansı konumuna gelmiş bir kurumun, daha önceki yaptıkları ortadayken, aktardıklarına nasıl güveneceğiz. Kurum yöneticileri şunu çok iyi bilmeli: Bu ülkede yaşayan her partiye oy vermiş yurttaşların vergileriyle bir kişinin emrinde hareket edemezsiniz'' diye konuştu.