Profesörden hızlı dönüş: T yazmışım!

Twitter'dan kadınlara hakaret eden ve hakkında soruşturma başlatılan Prof. Ahmet Faruk Özdemir'den ilginç savunma: ‘Patlatılıyor’ değil ‘parlatılıyor’ demek istedim, ‘r’ harfini ‘t’ olarak yazmışım!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Ahmet Faruk Özdemir’in paylaşımı büyük tepkiye neden oldu. Özdemir, Twitter’da bir kadın kullanıcının iletisine verdiği yanıtta, “Sana bir gerçeği göstereyim. Senin zihniyetindeki kızlar senin zihniyetindeki öğretmenler tarafından üniversiteye gelene kadar ortaokul ve lisede patlatılarak geliyor ve hiç dile getirilmiyor” ifadelerini kullandı.

Tepkiler üzerine üniversitenin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Öğretim üyesi hakkında rektörlüğümüzce soruşturma başlatılmıştır. Adı geçen öğretim üyesinin üniversitemizde herhangi bir idari görevi bulunmamaktadır" denildi.

Prof. Dr. Özdemir ise yazdıklarını inkâr etmek için şu savunmayı yaptı: “O kullanıcı sürekli siyasi konularda yazıyordu. İnsanların sinir uçlarına dokunacak mesajlar yayınlıyordu, cevap olarak yazdım. ‘Patlatılıyor’ değil ‘parlatılıyor’ olacaktı, ‘r’ harfini ‘t’ olarak yazmışım. Parlatılıyor derken militanlaştırılıyor, yetiştiriliyor anlamında...”

(HABER MERKEZİ)