Son bir haftada sosyal medyanın birincisi Muharrem İnce oldu

Medya Takip Merkezi, Cumhurbaşkanı adaylarının, son 8 haftada sosyal medyada ne kadar aldıklarını açıkladı. Araştırmaya göre, ilk haftalarda birinci sırada yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerini CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye bıraktı. Son bir haftada da İnce, 1 milyon 315 bin 783 ileti ile birinci sırada yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Medya Takip Merkezi'nin araştırmasına göre, son bir haftada Cumhurbaşkanı adaylarını arasında sosyal medyada en çok gündeme gelen isim Muharrem İnce oldu. İnce'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener takip etti.

Medya Takip Merkezi (MTM), Cumhurbaşkanı adaylarının, son 1 hafta içinde sosyal medyada ne kadar yer aldıklarını açıkladı. MTM'den yapılan açıklamada, "Seçim çalışmalarının son haftası; partiler ve adaylar bu son günleri, daha çok seçmene ulaşmak üzere değerlendirmeye çalışıyor. Seçim süreci boyunca, sosyal medya; adayların destek gördüğü, eleştirildiği, vaatlerin tartışıldığı projelerin yorumlandığı ve partilerin yoğun olarak kullandığı bir mecra oldu" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, süreç başladığından beri, sosyal medya yansıması 1 milyondan fazla oldu. Erdoğan, bu hafta 1 milyon 180 bin 818 sosyal medya paylaşımında yorumlandı.

Seçim sürecinin başladığı ilk haftalarda, sosyal medyada en fazla yorumlanan aday Erdoğan iken, ikinci sırada Muharrem İnce yer alıyordu. Resmi adaylığı açıklandıktan sonra, sosyal medya yansımalarında en fazla çıkış gösteren isim olan İnce’nin, son bir haftadaki sosyal medya yansıması ise 1 milyon 315 bin 783 adet ileti oldu.

İnce, sosyal medyadaki yorumlanma sayısıyla, bu hafta birinci sırada yer aldı.

AKŞENER, 1 KEZ 500 BİNİ GEÇTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sürecinin başladığı ilk günden itibaren listedeki sırasını korudu. Seçim çalışmaları süresince, bir hafta 500 bini geçen Akşener’in sosyal medya yansımaları, 300 binli rakamlarda gerçekleşti. Akşener, bu hafta 336 bin 183 paylaşıma konu oldu.

DEMİRTAŞ EN YÜKSEK RAKAMINA ULAŞTI

Tutuklu olarak cezaevinde bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, sosyal medyadaki konuşmalara da dahil oldu.

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla sürece destek veren, hatta diğer adaylarla diyaloğa giren Demirtaş, 59 bin 377 adet iletiyle başladığı sosyal medya rekabetinde, son hafta en yüksek yansımasını yakaladı. TRT yayınındaki açıklamalarıyla da konuşulan Demirtaş’ın, bu hafta 281 bin 613 adet sosyal medya yansıması oldu.

KARAMOLLAOĞLU VE DEMİRTAŞ SIK SIK YER DEĞİŞTİRDİ

Adaylığı sonradan netlik kazanan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, listedeki sıralamada Selahattin Demirtaş ile sık sık yer değiştirdi. Süreç boyunca, 2 hafta 200 bini geçen Karamollaoğlu, genel olarak 100-150 bin civarında sayıya ulaştı.

Sosyal medyadan yaptığı canlı yayınlarla farklı mecralardan seçmene ulaşmaya çalışan Saadet Partisi lideri, son hafta 150 bin 854 paylaşımda yorumlandı.

İMZA SÜRECİNDE YÜKSELEN PERİNÇEK, DÜŞÜŞE GEÇTİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, seçim süreci başladığında, aday olabilmesi için imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasıyla birlikte, sosyal medyada en fazla görünürlüğü yakalayan Perinçek’in sonraki haftalardaki ileti sayısı azaldı. Perinçek, bu hafta 52 bin 979 iletiyle yerini korudu.

Adayların 8 haftalık sosyal medya karnesi şöyle: