Şehir hastanelerindeki usulsüzlükleri raporlaştırdı, görevden alındı

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Sayıştay, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) incelemesinde usülsüzlükleri ortaya çıkardı. Rapor hazırlayan heyetin başkanı ise görevden alındı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm devlet kurumlarını denetleyen Sayıştay, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun (TKHK) 2017 yılı hesaplarını denetlemek için de 10 kişilik bir heyet oluşturdu. Başkanlığını Kenan Koçak'ın yaptığı heyet, bu kapsamda TKHK'ye bağlı olan Isparta, Mersin, Adana, Yozgat şehir hastanelerini de denetledi.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Nisan 2018'de, ana gövdesini şehir hastanelerinin oluşturduğu bir rapor hazırlayan heyet, şehir hastanelerinde yapılan onlarca usulsüzlük bulgusu tespit etti. Rapor, söz konusu usulsüzlüklerin gerekçesini yanıtlanmak üzere kamu idaresine gönderildi.

Başkanlığını Kenan Koçak'ın yaptığı heyet, bu kapsamda TKHK'ye bağlı olan Isparta, Mersin, Adana, Yozgat şehir hastanelerini de denetledi.

Nisan 2018'de, ana gövdesini şehir hastanelerinin oluşturduğu bir rapor hazırlayan heyet, şehir hastanelerinde yapılan onlarca usulsüzlük bulgusu tespit etti. Rapor, söz konusu usulsüzlüklerin gerekçesini yanıtlanmak üzere kamu idaresine gönderildi. Raporda AK Parti'nin en gözde projelerine ilişkin usulsüzlük tespitleri yapılması, iktidarı rahatsız edince heyetin başkanı Kenan Koçak görevden alındı.