STK’ların Suruç’a gidişi engellendi

Diyarbakır’da çalışmalarını yürüten ve Suruç’ta inceleme yapmak isteyen sivil toplum kurumu temsilcilerinin ilçeye girişi, can güvenliği gerekçesiyle polis tarafından engellendi. Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, benzer olayların yaşanmaması için her iki tarafa da itidal çağrısında bulunmak üzere Suruç'a gitmek istediklerini belirterek, polisin tavrını protesto ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu, İHD ve diğer sivil toplum kurumları, Urfa’nın Suruç ilçesine gitmek istedi. Arife günü meydana gelen olayı yerinde incelemek isteyen heyet, Urfa Emniyet Müdürlüğü tarafından aranarak şehre girişlerine izin verilmeyeceği yönünde uyarıldı.

Heyettekilerin can güvenliğini gerekçe gösteren emniyete rağmen Diyarbakır otogarında bir araya gelen kurum temsilcilerine bir engel de burada Diyarbakır polisi tarafından çıkarıldı. Emniyet yetkilileri heyettekilerin can güvenliğini gerekçe göstererek Diyarbakır’dan çıkışlarına izin verilmeyeceğini iletti. Heyettekilerin Suruç’a gitmek konusundaki ısrarları sonuçsuz kaldı.

Suruç’a gidişlerine izin verilmeyen, sivil toplum kurumları, konuyla ilgili Diyarbakır’da basın açıklaması yapacaklarını duyurmakla yetinmek zorunda kaldılar.

ÖZMEN: İKİ TARAFA DA İTİDAL ÇAĞRISI YAPMAK İSTİYORUZ

Suruç’a gitmesi engellenen heyet adına konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, benzer olayların yaşanmaması için iki tarafa da itidal çağrısında bulunmak üzere gitmek istediklerini söyledi. Özmen, heyet içinde yer alan insanların gece saat 3’te emniyet yetkilileri tarafından arandığını ve Urfa’ya girişlerine izin verilmeyeceği yönünde bilgi verildiğini söyledi. Buna rağmen kararlaştırılan saatte toplandıklarını ancak Diyarbakır emniyetine mensup polisler tarafından kentten çıkışlarına izin verilmediğini anlatan Özmen, ısrar ederlerse gözaltına alınacaklarının söylendiğini aktardı.

Özmen, Suruç’a gidişlerinin engellenmesini antidemokratik bir uygulama olarak nitelendirdi ve “Şiddetle protesto ediyoruz” dedi.

Suruç'ta HDP milletvekili adayı gözaltına alındıSuruç'ta HDP milletvekili adayı gözaltına alındı

HDP, görgü tanıklarıyla konuşarak Suruç raporu hazırladıHDP, görgü tanıklarıyla konuşarak Suruç raporu hazırladı

Etiketler Suruç STK