Psikoterapist İskender Savaşır hayatını kaybetti

Şair, yayıncı ve psikoterapist İskender Savaşır, hayatını kaybetti. Savaşır, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanser hastası olan şair, yayıncı ve psikoterapist İskender Savaşır, yaşamını yitirdi. Savaşır'ın cenazesi, 19 Haziran Salı günü öğle namazını müteakip Tophane Kılıç Ali Paşa Camii’nden uğurlanacak.

1955 Ankara doğumlu olan Savaşır, Hacettepe ve California Üniversitesi’nde psikoloji, Kansas Üniversitesi’nde dilbilim eğitimi gördü. İlk şiirleri 1978 yılında Oluşum ve Türkiye Yazıları dergilerinde yayımlandı.

Daha sonra yayın yönetiminde de yer aldığı Toplum ve Bilim, Zemin, Defter ve McWorld dergilerinde yazı ve şiirleri yayımlandı. Bilgisayar Ansiklopedisi ve Ero Cinsel Yaşam Ansiklopedisi’nin yayın yönetmenliğini, Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisi’nin yayın koordinatörlüğünü yaptı. İmago ve İçgörü psikoterapi merkezlerinde psikoterapist ve eğitimci olarak çalıştı.

İskender Savaşır’ın Masaldan Sonra (Cumartesi, 1992) adlı bir öykü kitabı ile Tutku 2000 (Metis, 1995), Kelimelerin Anayurdu ve Tarihi (Metis, 2000) ve Modernliğin Vicdanı (Kanat, 2007) adlı deneme kitapları bulunuyor. Savaşır, Prof. İştar Gözaydın ile evliydi. (Kaynak: Medyascope)