Samsun tanıtımında Samsun yok!

Reklam için Rusya'dan getirilen blogger'lar eleştirildi: Samsun'un önüne geçtiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Rusya'dan Samsun'a direkt uçuşların başlamasının ardından şehrin tanıtımı için bir Rus reklam ajansıyla anlaştı. Ajans, sekiz Rus blogger’ı kente getirdi. Çektikleri fotoğrafları paylaşan 50’şer bin takipçili blogger’lar, kentten daha çok ilgi gördü. “Samsun ikinci planda kaldı’ diyenlere, büyükşehir “Tanıtımda akıllı bir yol” izlediklerini savundu.

5-9 Haziran tarihlerinde Samsun'u gezen blogger'lar Amazon Köyü, golf kulübü, yelken kulübü, Vezirköprü’de Kanyon Vadisi gibi kentin tarihi, turistik yerlerinde çektikleri fotoğrafları takipçileriyle paylaştı. Ama blogger'ların kentin reklamının önüne geçtiği tepkisi üzerine Samsun Kalkınma Ajansı Planlama ve Programlama Koordinatörü Akın Uğur Samsun'un Rusya’nın Novorossiysk şehri ile kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, özellikle sağlık turizmi konusunda tanıtım için kalkınma ajansının bu projeye finansör olduğunu ifade etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş da, 1.5 ay önce Krasnodar’ın en işlek caddelerinde çalışan iki otobüsü “Samsun sizi bekliyor” sloganıyla giydirerek, Ruslar için tanıtıma başladıklarını söyledi.

Dört dev ekranda Samsun’u tanıtıcı reklamların döndüğünü belirten Çamaş, “Buradaki insanlar genellikle Antalya’ya gidiyor. Şimdi direkt uçakla 50 dakikada Samsun’a gelecekler. Bu da meyvelerini vermeye başladı” dedi.

Etiketler Rusya Samsun blogger