Lockheed Martin: F-35'ler Türkiye'ye 21 Haziran'da verilecek

ABD'den Türkiye'ye F-35 teslimatı konusundaki tartışma sürerken, üretici firma Lockheed Martin'den açıklama geldi: Plan değişmedi, ilk uçak 21 Haziran'da törenle teslim edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan silah firması Lockheed Martin, Türkiye'ye F-35'lerin teslimatına karşı ABD Kongresi'nde yapılan girişimlere rağmen, ilk uçağın 21 Haziran'da bir törenle teslim edileceğini açıkladı. ABD merkezli savunma haberleri sitesi Defence News, Amerikan hükümetinin Kongre'deki girişimlere rağmen uçakların teslim edilmesi planlarını değiştirmediğini yazdı.

Defence News'un görüştüğü bir Lockheed Martin sözcüsü, gelecek hafta Fort Hood'daki üretim tesislerinde bir tören düzenleneceğini açıkladı. Sözcü, "F-35 programında geleneksel olarak ABD'nin ve uluslararası müşterilerin ilk uçağı için bir tören düzenlenir. Türkiye'nin ilk uçağı için törenin 21 Haziran'da yapılması planlanıyor. Uçak daha sonra Luke Hava Kuvvetleri Üssü'ne götürülecek, Türk pilotları burada F-35 eğitim sistemine katılacak" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD'de bazı Kongre üyeleri, Türkiye'nin F-35 alımına karşı çıkıyor. Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava sistemleri almasını ve Amerikalı din görevlisi Andrew Craig Brunson'ın Türkiye'de cezaevinde olmasını gerekçe gösteren senatörler, önümüzdeki hafta Türkiye'ye teslimatın engellenmesini öngören bir yasa tasarısını Senato'ya sunacak. (Dış Haberler)