Asker ve polis aileleri Diyarbakır'da buluştu

Asker ve polislerin aileleri Diyarbakır’da bir araya geldi. Siyasilere seslenen aileler 'Çocuklarımıza kavuşamamanın ızdırabıyla her gün ölüyoruz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İHD Diyarbakır şubesi PKK tarafından alıkonulan emniyet mensuplarına ilişkin ailelerin ve İHD genel başkanı Öztürk Türkdoğan'ın katılımıyla bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Öztürk Türkdoğan, 24 Temmuz 2015 tarihinden, 21 Eylül 2016 tarihine kadar geçen sürede toplam 12 asker ve polisin alıkonulduğunu, sadece 10 kişiden bilgi alabildiklerini 2 kişinin akıbetini bilmediklerini kaydetti.

‘AİLELERİN SESİNE KULAK VERİN’

Türkdoğan daha sonra yaptığı çağrıda "İlk defa 3 yıla yakın bir süredir alıkonulan asker ve polislerin teslimini gerçekleştiremedik. Bunun nedeni çatışmalı sürecin devam etmesidir. Cumhurbaşkanı adaylarına, siyasi parti temsilcilerine sesleniyorum, 2015'ten beri 12 kişinin serbest bırakılması için yaptığımız çağrı karşılıksız kaldı. Bu ülkenin vatandaşı bunlar ve bu insanlar yokmuş gibi davrandılar. Ailelerin sesine kulak verin istiyoruz. Bu insanların serbest bırakılması için her türlü sorumluğu almaya hazırız. Bir çağrımızda PKK'yedir, bu insanların sağ salim bırakılması için sorumluluk almalıdır" dedi.

‘KİMSENİN KANI AKMASIN’

Türkdoğan'ın ardından aileler söz aldı. Alıkonulan polis memuru Vedat Kaya'nın annesi Emine Kaya,"Ne suçumuz var. Son yayınlanan görüntülerde oğlum yok. Ne olduğunu bilemiyoruz. Oğlumu serbest bıraksınlar"diye çağrıda bulundu.

Daha sonra Er Süleyman Sungur'un annesi Şirin Sungur CHP, MHP ve Cumhurbaşkanına çağrı yaparak "Oğlumu serbest bıraksınlar. Barış istiyorum, kimsenin kanı akmasın istiyorum" dedi.

Er Müslüm Altuntaş'ın annesi Songül Altuntaş, “Oğlumu devlete asker diye gönderdim. Çocuklarımız devlete hizmet etmedi mi? Bizlerin bu devlete hiç faydası olmadı mı? Kimin elinden ne geliyorsa yapsın. Bayram geldi, bakın hiçbir ailenin yüzünde bayramdan eser var mı? PKK'ye sesleniyorum çocuklarımız görevlerini yapıyordu. Ben de Kürdüm, ciğerimi yakacaklarsa hakkımı savunmasınlar. Yeter, 3 yıl oldu" diyerek sitemini dile getirdi.

‘ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DE YÜRÜYÜN’

Semih Özbeyin babası ise, “6. bayram oldu, biz bayram nedir bilmiyoruz. Çocuklarımıza kavuşamamanın ızdırabıyla her gün ölüyoruz. Çocuklardan biri Kılıçdaroğlu'na ‘siz adalet için yürüdünüz, bizim için de yürüyün’ dedi. Bu çağrımızın son çağrı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ferdi Polat'ın abisi ise 26 aydır kardeşinin akıbetine dair bilgi alamadıklarına değinerek, “Kardeşime ne oldu bilmiyorum. İnfaz ettiyseniz cenazesini verin. Sizin evladınız olsa ne yaparsınız? Ses, görüntü hiçbir şey yok. Herkes elini vicdanına koysun. Kilometrelerce yoldan geliyoruz, kimse sesimizi duymuyor" dedi.

'RANDEVU TALEPLERİMİZ SONUÇSUZ KALDI'

Ailenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkdoğan, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanın'dan görüşmek için istedikleri randevuların sonuçsuz kaldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı adaylarına seslenen Türkdoğan, “Alıkonulan asker ve polislerin serbest bırakılması için sizler aracılığıyla sayın İnce'ye, Akşener'e, Karamollaoğlu’na ve sayın Erdoğan'a bir kez daha çağrı yapıyoruz. Selahattin Demirtaş ile cezaevinde bu duruma dair yaptığım görüşmede desteğini iletti" dedi.

Türkdoğan, Kandil operasyonunun alıkonulan asker ve polisin yanı sıra birçok sivil insanı da olumsuz etkileyeceğini dile getirerek, “83’ten beri yapılan ve sonuç alınmayan operasyonlar durdurulmalı. Kürt sorunu çatışmasızlık ortamında barışla çözülür, çatışma çözüm değildir" dedi.

Etiketler polis asker aile