Seçim yasakları bugün başlıyor

Seçim yasaklarının bazıları bugün başlıyor. Seçim faaliyetlerinde resmi araçlar kullanılamayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçim takvimine göre, seçim yasaklarının bir kısmı bu sabah (14 Haziran) itibariyle başlıyor. Adaylar ve partiler, kamu kaynaklarıyla yapılan projeler için tören düzenleyemeyecek. Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri, seçim faaliyetleri için makam araçları ve resmi araçları kullanamayacak.

E-POSTA, TELEFON MESAJI ATILAMAYACAK

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 24 Haziran seçimleri için belirlediği takvime göre, bazı seçim yasakları bu sabah başlayacak. Adaylar ve siyasi partiler propaganda çalışmalarını sürdürebilecek, fakat e-posta, taşınabilir ya da sabit telefonlara sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndererek propaganda yapılamayacak.

Yasak kapsamında medya aracılığıyla, kamuoyu araştırması, anket, tahmin gibi adlarla bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde, seçmenin oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılamayacak. Yayınlar; tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olacak.

Kamuoyu araştırmaları ve anketler yayınlanırken, araştırmayı yapan kuruluş, ankete katılan kişi sayısı ve araştırmanın kim tarafından finanse edildiğinin açıklanması zorunlu olacak.

RESMİ ARAÇLARA YASAK

Seçime kadar, kamu kaynaklarıyla yapılan projeler nedeniyle açılış ve temel atma dahil tören düzenlenmesi, konuşma yapılması da yasaklandı.

Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri, yurt içindeki seçim faaliyetleri için makam araçları ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtaları kullanamayacak. Başbakan ve bakanların seçim gezilerine memurların katılması da yasak olacak. (HABER MERKEZİ)