Almanya: Adil Öksüz'le ilgili bir bilgi yok

Alman makamları, Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü iddiası hakkında ellerinde bir bilgi bulunmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, 15 Temmuz darbe girişiminin firari sanığı Adil Öksüz'ün Almanya'da olup olmadığına dair, bir şey söyleyemeceğini kaydetti. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Eleonore Petermann da ellerinde bilgi olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr ve İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Eleonore Petermann, 15 Temmuz darbe girişiminin firari sanığı Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, Öksüz'le ilgili bilgi olması durumunda harekete geçecekleri açıklaması hatırlatılan Maria Adebahr, "Gabriel’in o dönemde söyledikleri hala geçerli. Güncel bir gelişme olup olmadığı konusunda bir şey söyleyemeyeceğim" yanıtını verdi.

Çavuşoğlu: Öksüz iddiası AA'ya yapılan ihbarÇavuşoğlu: Öksüz iddiası AA'ya yapılan ihbar

Almanya hükümetinin "Gülen hareketini yeniden değerlendirdiği" haberleri sorulan Adebahr, haberlerle ilgili yorum yapmadıklarının belirtti.

Hükümetin, Türkiye'deki olaylarla ilgili değerlendirmelerinin farklı kaynaklara dayandığını söyleyen Adebahr, "Büyükelçilik raporları, Türk kaynakları, ortaklarımızın verdiği bilgiler ve istihbarat bilgileri de dahil. Bu bilgilerin ışığında Gülen hareketi üyelerinin, Türkiye’deki darbe girişimine katılmış olduklarını dışlayamayız" dedi.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Petermann Adil Öksüz'le ilgili iddialar için "Bu konuda bilgi yok" ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)