Boğaziçili öğrenciler ilk duruşmaya çıkıyor: Tahliye beklentisi yüksek

'Örgüt propagandası' iddiasıyla tutuklu ve tutuksuz yargılanan Boğaziçi Üniversiteli 22 öğrenci bugün ilk duruşmaya çıkıyor. Öğrencilerin avukatlarından Doğuşcan Aydın Aygün bütün öğrenciler hakkında önce tahliye, sonra da beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’nde bazı öğrencilerin Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda hayatını kaybeden askerler için lokum dağıttıkları sırada çıkan tartışma sırasında gözaltına alınan öğrenciler, bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak. 14'ü tutuklu 22 öğrencinin yargılandığı duruşma, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. Öğrencilerin aileleri çocuklarının serbest bırakılmasını beklerken duruşmaya katılım çağrısında bulundu. Öğrencilerin avukatlarından Doğuşcan Aydın Aygün ise, “Çocukların tahliye edilmesi gerekiyor. İlk önce tahliye ardından da beraat kararı bekliyoruz” dedi.

22 ÖĞRENCİ YARGILANIYOR...

Boğaziçi Üniversitesi'nde 19 Mart'ta 'Afrin lokumu' dağıtanlara 'Katliamın lokumu olmaz' diyerek tepki gösteren ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz" sözlerinin ardından gözaltına alınan 22 öğrenciden, 14'ü tutuklanmıştı. Soruşturma başlatan savcılık 'örgüt propagandası' suçlamasıyla iddianame hazırlamış, ve iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesiyle 22 öğrenci hakkında dava açılmıştı. Öğrencilerin ilk kez hakim karşısına çıkacağı duruşma bugün 9.30'da başlıyor.

Boğaziçili öğrencilerin aileleri: Size çocuklarımızı tanıtalım!Boğaziçili öğrencilerin aileleri: Size çocuklarımızı tanıtalım!

'BEKLENTİMİZ YÜKSEK AMA NE OLACAĞINI BİLEMİYORUZ'

Boğaziçi'li öğrencilerin avukatlarından Doğuşcan Aydın Aygün bugün görülecek dava için, “Beklentimiz yüksek ama ne olacağını bilemiyoruz” dedi. Aygün, şunları anlattı:

“Öğrencilerin tahliye edilmesini devamında da beraat kararı almayı hedefliyoruz. Ama tabii yargılama sürecinde ne olur bilemiyoruz. Sonuçta çocuklara isnat edilen suç tanımı belli. Bu durumda çocukların tahliye edilmesi gerekiyor. İlk önce tahliye ardından da beraat kararı bekliyoruz. Duruşmada bu olacak bir şey mi bilemiyoruz ama tahliye için beklentimiz yüksek.”