HDP'li kadınlardan Flormar işçilerine destek

Ankara'da seçim çalışması yürüten HDP'li kadınlar Flormar işçilerine destek için bir AVM'de eylem yaptı. "Flormar değil direniş güzelleştirir" sloganları atan kadınlar basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Flormar'da işçilerin sendika hakkı için başlattıkları direniş günlerdir devam ediyor. İşlerini geri isteyen kadınlara bir destek de dün Ankara'dan geldi.

HDP'nin Ankara 2'nci bölgede seçim çalışmalarını yürüten kadın inisiyatifi bir AVM'deki Flormar şubesinin önüne giderek eylem yaptı. Güvenlik görevlilerinin engelleme çabasına rağmen kadınlar Flormar işçilerinin yanında olduklarını belirtti. "Flormar değil direniş güzelleştirir" sloganları atan kadınlar basın açıklaması yaptı.

'BİZ İŞÇİLER EMEKÇİLER KADINLAR TEKTEN GÜÇLÜYÜZ'

Gebze'de eylemlerinin 20'nci gününe giren işçilere destek için yapılan eylemde okunan basın açıklaması şu şekilde:

İŞÇİLER KAPALI CEZAEVİNDE: Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Flormar'da çalışan ve çoğu kadın 120 işçi PETROL-İŞ Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. Önce 12 işçi arkadaşımız işten atıldı. Sonrasında işçi kardeşleri ne destek olan 108 işçi daha işten atıldı. Flormar yönetimi içerideki işçilerle teması kesip direnen işçilerin örgütlü gücünü kırmak için fabrikayı dikenli tel örgüler ve brandalarla kapattı. Şu anda yaklaşık 400 işçi çalıştıran ve taşeron işçi alımına başlayan Flormar fabrikası içerisindeki işçiler adeta kapalı cezaevinde Flormarın dışarısındaki işçiler ise direnişteler."

KADINLAR TEKTEN GÜÇLÜYÜZ: Bizler kadınlar olarak direnen Flormar işçilerinin tüm haklarıyla birlikte bir an önce işe geri iade edilmelerini ve çocuklarıyla ve yakınlarıyla birlikte Ramazan Bayramına umutlu girmelerini talep ediyoruz. Biz işçiler emekçiler kadınlar tekten güçlüyüz. Sendika hakkını, grev hakkını ve direniş hakkını gasp eden OHAL iktidarına karşı bizler diyoruz ki Flormar değil, direniş güzelleştirir." (DUVAR)