Boğaziçili öğrencilerin ailelerinden çağrı: Barış talebi, onurlu bir talep

"Örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, çarşamba günü hakim karşısına çıkıyor. Duruşma öncesi çağrı yapan öğrenci aileleri; "Barış talebi onurlu bir taleptir ve bırakın yargılamayı büyük bir onuru hak eder" diyerek çocuklarının serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin'de süren Zeytin Dalı Harekatı'nda hayatını kaybeden askerler için lokum dağıtanları protesto eden öğrenciler, 6 Haziran'ta hakim karşısına çıkıyor.

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'ndaki duruşmaya ilişkin çağrı yapan tutuklu öğrencilerin aileleri, çocuklarının yaklaşık 3 aydır özgürlüklerinden, üniversitelerinden, arkadaşlarından ve öğrenim haklarından mahrum bırakıldığına dikkat çekti.

'BÜYÜK BİR ONURU HAK EDER...'

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan öğrencilerin aileleri çocuklarının bir an önce serbest bırakılmasını isterken, 6 Haziran Çarşamba günü yapılacak duruşmaya da katılım çağrısı yaptı: “Bizler aileler, kamuoyu olarak çocuklarımızın tutukluluk gerektirecek bir durumlarının olmadığını çok iyi biliyoruz. Dünyanın her yerinde barış talebi onurlu bir taleptir ve bırakın yargılamayı büyük bir onuru hak eder.”

Boğaziçili öğrencilerin aileleri: Size çocuklarımızı tanıtalım!Boğaziçili öğrencilerin aileleri: Size çocuklarımızı tanıtalım!

Öte yandan İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi Cezaevi Komisyonu'nun alt komisyonu olan Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Ağı da duruşmaya katılım çağrısı yaptı. Komisyon ayrıca, 5 Haziran 2018’de, saat 20.30’da “TutukluÖğrencilereÖzgürlük” başlığıyla bir hashtag açacak.

Öğrenciler, Terörle Mücadele Kanunu’nu 7/2 maddesinde yer alan "terör örgütü propagandası yapmak”la suçlanıyor. (HABER MERKEZİ)