'Askeri casusluk' hakimi sınırda gözaltına alındı

Askeri Casusluk Davası'nın hakimlerinden İsmail Kurt, Yunanistan sınırında gözaltına alındı. Hakkında FETÖ suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Kurt'la birlikte 10 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkında FETÖ suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Askeri Casusluk Davası'nın hakimlerinden İsmail Kurt, sınırda gözaltına alındı. Kurt'la birlikte aralarında doktor, öğretmen ve mühendislerin de yer aldığı 11 kişinin daha gözaltına alındı. Şüphelilerin Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandığı belirtiliyor. Hakim Kurt'un ve diğer şüphelilerin üzerinde sahte kimlikler bulunduğu kaydedildi.

DHA'nın haberine göre Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yunanistan sınırındaki İpsala ilçesinde, insanları kaçak yollardan sınır dışına çıkardığı öne sürülen şüphelileri takibe aldı. Yaklaşık bir haftalık takipten sonra polis ekiplerince önceki gün İpsala ilçesinde operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR BİLGİ VERDİ İDDİASI

Şüpheliler, verdikleri ifadelerinde İstanbul'dan yola çıkan 11 kişilik bir grubun sınıra doğru geldiğini söyledi. Bunun üzerine başlatılan ikinci operasyonda 'Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma' (İzmir'deki Askeri Casusluk) davasının mahkeme heyetinde yer alan ve hakkında FETÖ'ye üye olmak suçundan yakalama kararı bulunan hakim İsmail Kurt ve aralarında doktor, öğretmen ve mühendislerin de yer aldığı 11 şüpheli yakalandı.

hakim Kurt ve diğer 7 kişinin üzerinde sahte kimlik olduğu belirtildi. DHA'nın haberinde şüphelilerin üzerinde yüksek miktarda döviz bulunduğu bilgisine de yer verildi..

Edirne Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'nde ifadesi alınan İstanbul, Ankara ve İzmir'deki mahkemelerden yakalama kararı bulunduğu tespit edilen hakim İsmail Kurt, Edirne Adliyesi'ne sevk edilerek savcı tarafından sorgulandı.

CASUSLUK DAVASI SAVCISI DA EDİRNE'DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

İzmir'deki Askeri Casusluk davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç da Nisan ayında Yunanistan'a geçmeye çalışırken gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece 'FETÖ üyeliği' suçundan tutuklanmıştı. (EDİRNE/DHA)