Adalet Bakanlığı: CHP heyeti, Gülen'in iade belgelerini inceledi

CHP heyeti, Adalet Bakanlığı'nı ziyaret etti. CHP'liler Fetullah Gülen'in ABD'den iadesine yönelik belgeleri inceledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanlığı, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, "Fetullah Gülen'in ABD'den usulüne uygun istenmedi" iddiası üzerine, 4 kişilik CHP heyetinin bakanlığı ziyaret ettiğini açıkladı. Bürokratların heyete bilgi verdiği ve istenilen belgelerin CHP'liler tarafından incelendiği kaydedildi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Fetullah Gülen'in ABD'den iadesi için usulüne uygun başvuru yapılmadığını iddia etmişti. Adalet Bakanlığı iddiayı yalanlarken, CHP belgeleri incelemek istemişti.

CHP'nin yaptığı başvurunun ardından 4 kişilik CHP heyeti, bugün Adalet Bakanlığı'na gitti. Görüşmenin ardından Adalet Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, yetkililerin iade talepleri hakkında bilgi verdiği ve istenilen belgelerin incelendiği aktarıldı.

'HASSASİYETİMİZ BİR DAHA VURGULANDI'

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesine yönelik işlemlere dair iddialarına ilişkin olarak, Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Ali Haydar Hakverdi ile avukatlar Erol Aras ve Efe Dikbıyık’tan oluşan CHP heyeti, 4 Haziran 2018 tarihinde Bakanlığımıza bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

CHP heyetine, Bakanlığımız bürokratları tarafından FETÖ elebaşı hakkında ABD makamlarına iletilen iade talepleri hakkında bilgilendirmede bulunulmuş, heyet üyelerinin soruları cevaplandırılmış ve arzu ettikleri evrakı incelemeleri sağlanmıştır. Ziyaret vesilesiyle iade işlemlerinin zamanında ve usulüne uygun olarak yerine getirilmesi hususundaki hassasiyetimiz bir kez daha vurgulanmıştır." (ANKARA/DHA)