Sandık kurulu üyeliği için çağrı: Son gün yarın

Seçim sandıklarında görev alacak kişilerin isimlerinin partiler tarafından YSK'ya teslim edilmesi için son tarih 3 Haziran Pazar (yarın). Partilerin kurduğu ittifaklar nedeniyle oyların sayımının daha uzun süreceğini ve konuyla ilgili eğitimli kişilere ihtiyaç olduğunu belirten seçim güvenliği adına kurulan platformlar görev almak isteyenlere çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi partilerin ve seçim güvenliği için oluşturulan kuruluşların çalışmaları devam ediyor. Siyasi partilerin sandıklarda görev alacak üye isimlerini YSK'ya (Yüksek Seçim Kurulu) teslim etmesinin son günü 3 Haziran Pazar (yarın). Sandıklarda görev almak isteyenler partilerin il ve ilçe başkanlıklarına giderek buradan kayıtlarını yaptırabiliyor.

Sensiz Olmaz Platformu ve Hürriyet Hareketi, CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin de yer aldığı 'Adil Seçim Platformu' çatısı altında seçimin güvenli geçmesi için çalışıyor. 24 Haziran seçimlerinde ittifaklardan kaynaklı oy sayım sürecinin titizlikle yapılması gerektiğinin altını çizen platformlar tüm seçmenleri görev almaya çağırdı.

'HİÇBİR SANDIK BOŞ KALMAMALI'

Sandık kurulu üyesi olmak için geç olmadığını ve pazar gününe kadar arzu edenlerin kendilerine yakın gördükleri siyasi partilere giderek başvuru yapabileceğini söyleyen 'Sensiz Olmaz Platformu'ndan Dilşat Arpacıoğlu, şunları anlattı:

"Hiçbir sandık boş kalmamalı. Bu sefer ittifak oylarının sayımı nedeniyle normal bir seçim sürecinden daha farklı bir süreç işleyecek. Daha çok akil ve eğitimli insanın sandıkta görev alması gerekiyor. Lütfen eğitiminizi alın ve eğitimli olarak sandıklarda görev yapın. Bu sefer her zamankinden daha uzun bir sayım süreci olacak. İttifak bizim alışık olduğumuz bir sistem değil. Hem ittifaka hem de bir partiye mühür bastığınız zaman o oyun iki kere sayılması endişesini taşıyoruz. Bu durumu da eğitimli kişiler, sandık kurulu üyeleri, müşahitler ve avukatlar çözebilir. Bu sandık alanında ne kadar çok olursa o kadar az hata yapılır ve az problem yaşanır."

KURUL ÜYELİĞİ İSTEMEYEN GÖZLEMCİ OLABİLİR

Sandık kurulu üyeliğine başvurmak istemeyenlere de çağrı yapan Arpacıoğlu, şöyle dedi: "Bu süreci kaçırırsanız da hâlâ geç değil. Gözlemci olarak görev yapabilirsiniz. Burada da herkesin eğitimini tam anlamıyla seçim güvenliği adına alması gerekiyor. Sandık kurulunda olmasanız bile bilgi saygınlık görüyor. Bunların hiçbirini yapmıyorsanız da sayım anında oy kullandığınız sandığa gidin. Yine bilgili olun ve sayım sürecinde bilginizi kurul üyelerine aktarın. Eğitim kısmının altını özellikle çiziyorum ki bu alışık olduğumuz bir süreç değil. Kişilerin bilgisi oylarımıza sahip çıkacaktır."

'İTİRAZ ETMEYİ EN İYİ ÜNİVERSİTELİLER BİLİR'

Adil Seçim Platformu içerisinde yer alan Hürriyet Hareketi de seçimlerin güvenliği için özellikle gençlerin desteğini vurguluyor. Üniversite öğrencilerinin sandıklarda görev aldığı takdirde seçimlerin daha güvenli geçeceğini söyleyen Hürriyet Hareketi Türkiye Sözcüsü Mete Barış Beştepe, şunları söyledi:

"Tüm üniversite öğrencileri bulundukları il ve ilçelerde destekledikleri ya da kendilerine yakın gördükleri siyasi partilerin örgütlerini ziyaret ederek sandık güvenliği için görev alabilirler.İtiraz etmeyi en iyi üniversiteliler bilir. Yaş ve enerji anlamında avantajları olan gençleri sorumluluk almaya davet ediyorum. Hangi siyasi partiden olursa olsun üniversite öğrencinin katılımı seçimin güvenliği ve memleketin istikbali açısından son derece hayatidir."