Türbelerde LGS yoğunluğu!

Sekizinci sınıfta okuyan yaklaşık 1 milyon öğrenci yarın yapılacak Liselere LGS'de ter dökecek. İstanbul'daki çok sayıda veli çocuklarını da alarak bugün türbelere gitti, okul dileyerek, dua etti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlköğretim ikinci kademeyi tamamlayan bir milyondan fazla öğrenci okuyacağı liseyi seçebilmek için yarın Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) katılacak.

İstanbul'da çok sayıda veli, sınava girecek çocuklarını da yanına alarak bugün türbelere gitti. Bakırköy'deki Zuhuratbaba Türbesi ile Eyüp'teki Eyüp Sultan Türbesi'ne giden velilerle öğrenciler dualar etti. Ardından da şeker ve tespih dağıttı.

Zuhuratbaba türbesine erken saatlerden itibaren çok sayıda öğrenci ve veli gelince uzun kuyruklar oluşturdu. Çocukları okulda ya da dershanede olan bazı veliler ise türbeye yalnız gelerek dua okudu. Gelenlerden bazıları yoğunluk nedeniyle mezarın bulunduğu bölüme giremezken, türbe bahçesinde oturarak dua etti.

'SON DUAMIZI ETMEYE GELDİK'

Sabah saatlerinde başlayan yoğunluk öğlen saatlerine kadar sürdü. Türbeye annesiyle gelen Zeynep Ülker, " Sınava bir kaldı. Çok heyecanlıyız. Son duamızı etmeye geldik. Çok hazırlandık. Okulda sürekli deneme oluyoruz. Bizim için yoğun bir dönemdi. Yarın bitecek" dedi.

Kızıyla türbeye gelen Hatice Yerdeyatar ise "Biz de LGS anneleri olarak hepimiz çok heyecanlıyız. Buraya son dualarımızı etmeye geldik. Allah bütün yavrularımızın inşallah yardımcısı olsun. Buradan herkese dua ediyoruz. Onlarda heyecanlı bizde heyecanlıyız haliyle. İnşallah 12 buçukta neticeye ermiş olacağız. " diye konuştu.

Eyüp Sultan türbesine gelen öğrenciler ve aileleri de dualar etti. Akın Çelik başarılı bir sınav geçirmek için dua ettiğini ifade ederek, "Yeterince çalıştık, İnşallah emeklerimizin karşılığını alacağız" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler sınav türbe LGS