Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uber işi bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taksicilerin şikayetçi olduğu Uber hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, "Uber muber diye bir şey çıkmış, o iş bitti" dedi. Taksicilere hizmet kalitesini arttırma uyarısı yapan Erdoğan, "Er veya geç bir alternatif gelir, bu sistemi değiştirir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin düzenlediği iftar programında konuştu.

Ulaşım sisteminde dönüşümler yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık her ay yolculardan tahsil ettiğiniz hasılatın yüzde 1.5'ini KDV olarak ödeyeceksiniz. İkinci müjdem, özel halk otobüslerimizin ücretsi olarak taşıdığı yolculara karşılık her ay kendilerine yaptığımız ödemeye ilişkin. Ankara ve İstanbul'da özel halk otobüsü başına aylık bin lira, diğer büyükşehirlerde 750 lira, diğer belediyelerde ise 600 lira ödeme yapıyoruz. Gelecek aydan itibaren bu ödemleri arttırıyoruz" dedi.

TAKSİCİLERİ KALİTE UYARISI: ER VEYA GEÇ BİR ALTERNATİF GELİR

"Bir başka önemli düzenlemeyi de taksici esnafımızla ilgili yaptık" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"D2 yetki belgesine dayalı olarak taksici esnafımıza alternatif hizmet verilmesi, mevzuatımız açısından zaten mümkün değildi. Uygulamadaki bu yanlış anlaşılmayı düzeltecek adımları hem Ulaştırma Bakanlığımız hem İçişleri Bakanlığımız hem de belediyemiz attı. Taksici esnafımızın da burada durup, kendi bir muhasebeye tabi tutması gerekiyor. Hem teknik kalite anlamında hem de müşteri ilişkileri bakımından hizmet standartlarını yükseltmeyen bir mesleğin varlığını uzun süre devam ettirebilmesi mümkün değildir. Er veya geç bir alternatif gelir, bu sistemi değiştirir."

'UBER, AVRUPA'DA VARMIŞ, BANA NE YA'

"Bir de bu Uber muber diye bir şey çıkmış. O iş bitti, artık böyle bir şey yok. Geçenlerde Sayın Başbakan bunu zaten açıkladı. Bizim taksicilik sistemimiz var ya nereden çıktı bu iş. Avrupa'da varmış. Bana ne Avrupa'dan ya, kararını biz vereceğiz. Bu konuyla ilgili olarak, Sayın Vali bütün yetki sizde. İçişleri Bakanlığımız talimatı verdi. Öyle kendine göre yok özel taksicilik sistemi, Uber'di bilmem neydi, yok böyle bir şey ya. Kusura bakmasınlar. Bunların üzerine gidilecek, gereği yapılacak. Çünkü biz taksicilerimizin hakkını birilerine kaptıramayız, yedirtemeyiz." (HABER MERKEZİ)