Nasuhi Güngör'den Pensilvanya açıklaması: Dedikoduları yazdım

Muharrem İnce'nin bugün kitabından bir bölüm okuduğu Nasuhi Güngör açıklama yaptı. Erdoğan'ın Pensilvanya'ya giderek Gülen'le görüştüğünü dedikodulara dayanarak yazdığını söyleyen Güngör, "Ne gazeteciliğim, ne de bugüne kadar yaptığım herhangi bir görev bu kitaptaki sözkonusu iddiaları doğru kılmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski TRT Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'le ABD'de görüştüğü bilgisini içeren bölümünü okuduğu kitabıyla ilgili bir açıklama yaptı. Güngör, kitabında yer alan Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmadan önce Pensilvanya'ya giderek Fethullah Gülen'le görüştüğü bilgisinin 'dedikodulara dayandığını' söyledi.

YENİLİKÇİ HAREKET'TEN BÖLÜM OKUDU

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün Kırıkkale’de Erdoğan’ın AKP’nin kuruluşu öncesi ABD’ye giderek Fetullah Gülen ile görüştüğü ve icazet aldığı iddiasını yineledi. İnce, daha Nasuhi Güngör’ün 2001’de yayınlanan “Yenilikçi Hareket” adlı kitabının 89. Sayfasından kısa bir bölüm okudu. İnce'nin konuşmasındaki o bölüm şöyleydi:

"Fethullah Gülen'le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin, dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran'dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör. 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma."

İnce, daha sonra Gülen'in kitabından şu bölümü okudu: "Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında ABD’ye yaptığı gezide uzun süre orada yaşayan Fethullah Gülen ile de bir araya geldi. Erdoğan Gülen görüşmesi muhtevasından çok uzun yıllardır birbirine hayli mesafeli olan iki farklı ekolün bir araya gelmesi açısından hayli dikkat çekiciydi."

'HERHALDE ARKADAŞLARI O KISMI ÇIKARIP ÖZET VERMİŞLER'

CHP'nin cumhurbaşkanı ince konuşmasına şöyle devam etti: "Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan'ın Gülen'le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmış. Bana 100 bin liralık dava açmış. 'Darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Muharrem İnce'ye 100 bin liralık dava açtın da, arkadaşına dava açtın mı ya da tekzip ettin mi sen.

Bir gün gazetecinin biri sormuştu, kitap okuyor musunuz, diye. Özetlerini okuyorum diye yanıt vermişti. Erdoğan kitap okumuyor. Herhâlde arkadaşları o kısmı çıkarıp özet vermişler."

GÜNGÖR: NE GAZETECİLİĞİM NE DE YAPTIĞI GÖREVLER BU İDDİALARI DOĞRU KILMAZ

Nasuhi Güngör, İnce'nin bu konuşmasının medyaya yansımasının ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Güngör şu mesajları paylaştı:

"Bugün Kırşehir’de Muharrem İnce’nin Yenilikçi Hareket kitabım üzerinden yaptığı konuşmayla ilgili bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Sözkonusu kitap yaklaşık 20 yıl önce yayınlandı. O dönem AK Parti’nin kuruluş sürecine dair bazı iddiaları içeriyordu.

Kitapta geçen “Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi”yle ilgili iddialar, ne yazık ki somut herhangi bir bilgiye ve belgeye değil, tamamen o dönemdeki bazı dedikodulara dayanmaktadır. Zaten kitapta da buna dair hiçbir bilgi ya da belgeye atıf yoktur.

Üzülerek ifade edeyim ki, bizzat kendi yazdığım bu iddiaların kamuoyuna bilgi ya da belge gibi sunulacak hiçbir yanı yok. Ne gazeteciliğim, ne de bugüne kadar yaptığım herhangi bir görev bu kitaptaki sözkonusu iddiaları doğru kılmaz.

Ayrıca sözkonusu iddiaya Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından en net ve açık biçimde cevap verilmiştir. Buna rağmen herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan bu sözlerin, yıllar sonra bir delilmiş gibi sunulmasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

Nerede ve hangi konumda olursam olayım, benim yıllar önce yazdığım mesnetsiz bir iddianın FETÖ’yle mücadeleye ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tavizsiz duruşuna en küçük bir zarar getirmesine asla razı olamam.

Sayın Cumhurbaşkanımızın FETÖ ve benzeri uluslararası şebekelerle mücadelesine gölge düşürmeyi hedefleyen hiçbir sözün ve iddianın, 20 yıl önce de olsa, altında imzam bile bulunsa savunulacak bir yanı olamaz." (HABER MERKEZİ)