Hayko Bağdat'ın yazısına HDP'den tepki

Hayko Bağdat'ın bugün yayınlanan, “Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir” başlıklı yazısına HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Milletvekili Adayı Ahmet Şık tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hayko Bağdat'ın ahvalnews.com'da bugün yayınlanan “Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir” başlıklı yazısında "HDP’liler olarak Demirtaş tutsakken hiçbir turda başkasına oy vermeyeceğiz" demesine HDP'den tepki geldi.

HDP'nin İstanbul'dan milletvekili adayı olarak gösterdiği gazeteci Ahmet Şık, Twitter'dan Bağdat'a tepki göstererek, “Gezi direnişleri sırasında polis megafonunu eline alıp saçmaladığında iyi niyetli olduğunu düşünmüştük ama şimdi cemaatin çetesinin megafonu elindeyken aynı şeyi düşünmüyoruz. Şöhret budalalığı da saçmalamaya yol açıyor. Mafyalarla mücadele edenlerin aklı da vicdanı da sağlamdır” dedi.

Bağdat ise, Şık'a Twitter hesabında verdiği yanıtta, "Millet yazıya gelen tepkilere bakıyorum elbet. Cuma yazı günüm. Oradan yazacağım cevabımı. Sadece bir şeyi acele çözeceğim. Bana polis diyen Ahmet ile erkenden konuşmam lazım. O buradan yazmış. Ben buna kızgınım. Onunla acildir işimiz. Yazı saatim cuma gecedir" ifadesini kullandı.

BİLGEN: AKILSIZ DOSTUN OLACAĞINA...

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de, Bağdat'a tepki gösteren isimler arasında yer aldı. "Akılsız dostun olacağına akıllı düşmanın olsun’ diye boşuna dememişler" diyen Bilgen, sözlerine "En büyük şansımız, Kürtlerin kendilerine akıl vermeye kalkanlardan çok daha öngörülü olması. Muhalefete muhalefet yapmanın anlamsızlığının farkındalar” diye devam etti.

Hayko Bağdat, bugün yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Biz HDP’liler şöyle düşünüyoruz; Hiçbir turda Muharrem İnce’ye ya da Meral Akşener’e ya da Temel Karamollaoğluna ya da Doğu Perinçek’e oy vermeyeceğiz. Tutsak olmayan hiçbir yöneticimiz sizlere bu sözü vermesinler çünkü kendi Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş tutsakken başkasına oy vermeyeceğiz. Bir oyumuzla Muharrem İnce Başkan olacak olsa bile, Muharrem İnce ‘Saray’a çıkınca Kuran çarpsın iki saate serbest bıraktıracağım Başkan’ınızı’ dese de, Demirtaş’ın kendisi bunu bizden talep etse de, Abdullah Bey (Öcalan) soğuk tecrit duvarlarından bizlere fısıldasa da, Nurettin Demirtaş Dağ’dan ricada bulunsa da, Selahattin Demirtaş tutsakken başka bir yapıya koltuk değneği olmayacağız.”